Reacția Rusiei, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România: „Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă. Autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”

Reacția Rusiei, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România: „Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă. Autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Moscova vede decizia Bucureștiului de a expluza un diplomat rus drept una neprietenoasă și își rezervă dreptul „de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a declarat ambasadorul Valery Kuzmin pentru TASS, luni, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei în România, a fost declarat persona non grata pe teritoriul țării noastre.

Cum a reacționat Rusia, după expulzarea lui Alexey Grishaev din România

„Această decizie este în mod incontestabil una neprietenoasă și nu îmbunătățește relațiile internaționale între Rusia și România”, a declarat ambasadorul Rusiei în România. „În conformitate cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a mai spus Valery Kuzmin.

Oficialul rus a confirmat că a fost convocat la MAE, unde i s-a transmis că un asistent al atașatului militar din Ambasada Federației Ruse a fost expluzat din România.

„Convenția de la Viena privind Relațiile Diplomatice nu impune explicarea motivelor pentru demersuri de acest gen; diplomații români evitau cu atenție orice comentarii”, susține ambasadorul Valery Kuzmin.

O reacție pe această temă, tot pentru agenția de presă TASS, a avut și Ministerul rus de Externe, prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, care a declarat că ambasadorul României la Moscova cunoaște bine cum decurg măsurile reciproce.

„Ambasadorul României în Rusia cunoaşte bine procedura măsurilor de răspuns”, a afirmat Maria Zaharova.

Alexey Grishaev, persona non grata în România. Comunicatul MAE:

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri