Maratonul Vaccinării de la Timișoara s-a încheiat. Câte persoane s-au imunizat în cele trei zile

Maratonul Vaccinării de la Timișoara s-a încheiat. Câte persoane s-au imunizat în cele trei zile
Foto: tion.ro

Peste 6.700 de oameni au fost imunizați anti-COVID la Maratonul Vaccinării de la Timișoara, care a începutvinerila 16.00 și a durat până astăzi la ora 8.00, potrivit Libertatea.

Timp de 3 zile și 3 nopți,timișorenii au putut să se vaccinezedoar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare pe platforma de vaccinare, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT).

„Suntem în transă, obosiți, dar fericiți, entuziasmați. Impactul este extraordinar, acționând aici ne-am dat seama că exista o limită fizică care nu permitea să atingem cu mult mai mult, este totuși un proces complex, etape de înregistrare. Reacția a fost extraordinară, asta contează foarte mult. Am văzut cum se poate schimba atitudinea într-o săptămână de campanie intensă, mulți oameni sunt sensibili la o comunicare adecvată. A fost o oferă din suflet, ne bucurăm enorm că a existat și un impact național. Dincolo de cei peste 6.700 de oameni vaccinați în aceste zile, impactul se transmite, reverberează și în perioada care va veni”, a declarat,medicul Dorel Săndesc, pentru sursa citată.

Primarul Dominic Fritz a scris duminică pe Facebook că a fost la Maratonul Vaccinării pentru a vorbi cu medicii și persoanele care doreau să se imunizeze.

„Oamenii sunt impresionați de cât de simplu merge, mai ales că nu trebuie nici programare. Este o atmosferă aparte, degajată, cu un entuziasm calm. Deși fiecare se vaccinează singur, se simte acel spirit de comunitate de care ne este atât de dor după acest an de distanțare.
Se simte spiritul Timișoarei.
Pandemia încă nu a trecut. Încă este mare rata de infectare, deci trebuie să respectăm regulile de igienă în continuare. Încă suntem doar o minoritate care au reușit să se vaccineze, deci trebuie să explicăm în continuare cât de important este vaccinul pentru a ne proteja. Până mâine la ora 8:00 dimineața mai este deschis la maraton, apoi continuăm în centrele de vaccinare existente”, a scris Dominic Fritz.

Un Maraton al Vaccinarii, asemănător celui dinTimișoara, va fi organizat si la Bucuresti in 7, 8 si 9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`