Valeriu Gheorghiță: În perioada 7 – 9 mai va avea loc un maraton al vaccinării în București. Va fi nevoie doar de cartea de identitate / Detaliile evenimentului

Valeriu Gheorghiță: În perioada 7 - 9 mai va avea loc un maraton al vaccinării în București. Va fi nevoie doar de cartea de identitate / Detaliile evenimentului
Foto: Guvernul României / Facebook

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că, în perioada 7 – 9 mai, în București va fi organizat un maraton al vaccinării.

Maraton al vaccinării în București. Urmează și alte orașe

„Pe 7 – 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Cel mai probabil, a continuat medicul, vaccinul folosit va fi Pfizer, iar de la eveniment în trei săptămâni va fi organizat un nou maraton pentru administrarea rapelului.

La maraton pot veni și cei care nu sunt din București, dar și ei trebuie să aibă o carte de identitate asupra lor.

Gheorghiță a mai spus că maratonul de la Timișoara „va fi replicat la nivel național” și că deja a discutat cu rectorii universităților de medicină și farmacie, care și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente. Prin urmare, evenimente similare vor avea loc în toate centrele universitare cu universități de medicină și farmacie.

Șeful CNCAV a ținut apoi să laude mobilizarea și implicarea celor de la Timișoarea în organizarea și desfășurarea maratonului de vaccinare de acolo: „Au fost implicate o serie de lucruri care țin de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de slidaritate, de implicare. Astăzi la ora 20:00 erau vaccinate aproape 3200 de persoane, în mai puțin de 30 de ore. Oamenii fac cu plăcere această activitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`