Andrei Baciu: Suntem în grafic pentru atingerea obiectivului de 5 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 la 1 iunie / În mediul rural, implicarea autorităților locale e esențială

Andrei Baciu: Suntem în grafic pentru atingerea obiectivului de 5 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 la 1 iunie / În mediul rural, implicarea autorităților locale e esențială
Foto: Guvernul României / Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că România „este în grafic” pentru atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinați anti-COVID-19 la 1 iunie. Asta presupune că, zilnic, s-ar vaccina cu prima doză 50.000 de persoane. Pentru atingerea țelului mai e nevoie, însă, de un efort conjugat al autorităților locale și centrale, a atras atenția secretarul de stat.

Andrei Baciu, optimist în privința ritmului de vaccinare anti-COVID-19

„Suntem la următorul punct: avem 2,8 milioane de persoane vaccinate și trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii iunii. Astăzi, de exemplu, au fost vaccinate 59.000 de persoane cu prima doză. Avem, în jur de 40 de zile până la 1 iunie. Dacă avem 50.000 de persoane vaccinate cu prima doză în fiecare zi, în zece zile sunt 500.000 de persoane, în 40 de zile vor fi 2 milioane de persoane, deci suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Andrei Baciu, pentru Digi24.

Secretarul de stat a insistat, în acest context, că e nevoie de un efort național participativ pentru atingerea obiectivelor privind imunizarea anti-COVID.

„Primarii din comune, din sate, din mediul rural – acolo, implicarea autorităților locale este esențială. Pentru că accesul la informație este diferit. E esențial să poți să comunici tuturor cetățenilor unui sat, unei comune, faptul că într-o anumită zi va sosi un centru mobil în localitate și ei să se înscrie pe listă, pentru cei care sunt nehotărâți să ai toate informațiile, să le comunici, să ai aceleași informații în fiecare localitate”, a mai declarat Andrei Baciu.

Potrivit datelor oficiale, până acum au fost vaccinate în România 2.921.600 de persoane, din care 1.743.820 au schema de vaccinare completă, adică au primit ambele doze. Numărul total de reacții adverse raportate e de 13.508.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`