Raluca Turcan: Îndemn pe toţi să nu fie îngrijoraţi cu privire la evoluţia PNRR/ Faptul că suntem în etapa de negocieri nu înseamnă impas

Raluca Turcan: Îndemn pe toţi să nu fie îngrijoraţi cu privire la evoluţia PNRR/ Faptul că suntem în etapa de negocieri nu înseamnă impas
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că lumea nu trebuie să fie îngrijorată cu privire la evoluţia Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Eu v-aş sfătui şi îndemn pe toţi să nu fie îngrijoraţi cu privire la evoluţia Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, întrucât acesta este un demers nou pentru toate statele membre ale UE şi, în acelaşi timp, el presupune un proces intens de negociere. Deci, faptul că suntem în etapa de negocieri nu înseamnă impas. Eu sunt convinsă că vom respecta calendarul obligatoriu pentru toate statele membre”, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

 

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România va lucra pe Planul Național de Redresare și Reziliență până când acesta va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisia Europeană.

„Noi, da, vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie și, mai important, implementat de noi. Am auzit și eu la televizor tot felul de politicieni de la opoziție care anunță catastrofa. Nu e nicio catastrofă! Prima formă de Plan Național a fost discutată cu Comisia, cu comisari, cu directori generali, cu directori. Fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile acestea. Le vom analiza, vom corecta Planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și Planul va merge înainte. Deci acest Plan va fi lucrat până este foarte bun și va fi implementat”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

Prim-ministrul Florin Cîțu: Eu nu aș spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat. Este vorba de a remodela ceea ce avem noi în el

 

Despre situația PNRR a vorbit miercuri și premierul, care susține că nu poate fi vorba despre o respingere a Planului de către Comisia Europeană, ci mai degrabă despre nevoia de a remodela cuprinsul său.

„Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost săptămâna trecută acolo. Este o negociere, noi am prezentat un plan, iar Comisia Europeană a venit cu comentarii. Noi revenim cu aceste comentarii. Eu nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întâmple acest lucru. Cred că este vorba de a remodela ceea ce avem noi în PNRR, pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci nu văd aici nicio problemă”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`