Valeriu Gheorghiță: Din toamna acestui an, am putea să începem vaccinarea anti-COVID la grupa de vârstă 12-15 ani / Ce tip de vaccin ar urma să fie administrat copiilor

Valeriu Gheorghiță: Din toamna acestui an, am putea să începem vaccinarea anti-COVID la grupa de vârstă 12-15 ani / Ce tip de vaccin ar urma să fie administrat copiilor
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că din toamna acestui an ar putea începe vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani, cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

Precizările lui Valriu Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

”Avem perspectiva obțierii și acordării autorizației de utilizare a vaccinurilor, în mod deosebit vaccinul Comirnaty, de la compania Pfizer, pentru grupa de vârstă 12-15, foarte probabil că în următoarele două luni va fi acordată această autorizare, ceea ce înseamnă că din toamna acestui an, din al treilea trimestru am putea să începem vaccinarea și la această grupă de vârstă. Sigur, prin aceleași criterii de vaccinare gratuită, voluntară”, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri seară, la TVR.

Valeriu Gheorghiță:Eu cred că este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare

În același context, Gheorghiță a menționat că s-a ajuns într-un moment foarte bun al campaniei de vaccinate desfășurate acum pe teritoriul României și a ținut să combată informațiile potrivit cărora ar fi scăzut numărul celor care doresc să se vaccineze.

”Eu cred că este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Astăziau fost aproape 92.000 de persoane vaccinate. Vorbim de peste 2,8 milioane de persoane vaccinate în România, aproape 4,5 milioane de doze administrate. În ultimele două săptămâni am dublat aproape capacitatea și ritmul de vaccinate, de la circa 50.000 la 92.000 astăzi. De aceea, eu cred că ritmul de vaccinare a crescut. (…) În momentul de față nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, este relevant câte persoane se vaccinează pe zi și zilnic, de aici înainte avem circa 90.000 de persoane programate pe următoarea săptămână. Programările se derulează în continuare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului militar, România a ajuns la aproape 14% din populație care a primit prima doză de ser anti-COVID-19 și la 8,5% din populație vaccinată cu schema completă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`