Ioana Mihăilă: „Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății. Au militat pentru transparentizare” (VIDEO)

Ioana Mihăilă: Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății. Au militat pentru transparentizare'' (VIDEO)
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, cămandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, primele declarații la preluarea mandatului

„Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. Am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie și caravane medicale În al treilea rând, reforma managementului spitalelor, avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere.”, a afirmat Mihăilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru.

„Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la MS. Au militat pentru transparentizare.Cred că trebuie continuată conmunicarea, cred că trebuie implicați și medicii de familie ca să creștem dorința de vaccinare.

Medicii de familie sunt cei care au dovedit la campaniile anterioare că o strategie care să aducă vaccinurile cât mai aproape de comunitate este câştigătoare. Vom transmite Guvernului pentru următoarea şedinţă o ordonanţă de de urgenţă prin care să facilităm vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie. Toate resursele posibile trebuie folosite în următoarele luni pentru a ajunge la imunizarea cetăţenilor pentru că doar aşa va scădea numărul de oameni care au nevoie de îngrijire medicală.

Avem în plan o reorganizare la MS și deconcentrate. Deja am început evaluarea directorilor DSP și vom continua. Avem nevoie de un departament de digitalizare”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătățiia menţionat că nu are încă acces la cele două platforme în care se raportează datele privind pandemia de COVID-19, respectiv CoronaForms şi AlerteMS.

„În acest moment, eu nu am acces la cele două platforme, dar menționez că accesul este securizat și îl au cei din centrul de comandă. În acest moment, există o echipă care va analiza datele și diferențele dintre numărul de decese raportate în Corona Forms, față de cele din Alerte MS și atunci când această cercetare va fi finalizată vom reveni cu un răspuns.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”