Klaus Iohannis: Dragi români, vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții (VIDEO)

Klaus Iohannis: Dragi români, vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel, din nou, la români să se vaccineze împotriva noului coronavirus, subliniind că aceasta este cea mai sigură cale de a opri răspândirea virusului. Într-o declarație de presă susținută miercuri seară, la Palatul Cotroceni, la scurt timp după ce Ioana Mihăilă a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății, șeful statului a insistat că este nevoie de continuarea campaniei de imunizare ”la cote ridicate” pentru ca românii să revină cât mai curând la normalitate.

Klaus Iohannis: Cea mai sigură cale de a stopa răspândirea acestuivirus este vaccinarea

„În acest moment, trebuie să gestionăm cât mai bine epidemia, însă dincolo de măsurile de protecție, de restricțiile inevitabile pentru a reduce aglomerările și mobilitatea și care deja rezultate, cea mai sigură cale de a stopa răspândirea acestuivirus este vaccinarea. Avem deja modelul de succes al țărilor care au reușit să atingă un nivel suficient de imunizare a populației și au început să relaxeze din ce în ce mai mult măsurile.

Suntem și noi tot mai aproape de acel moment în care vom putea să revenim la normalitate, să organizăm concerte, spectacole, să redeschidem industria ospitalității, iar românii să aibă o vară liniștită, să poată merge în singuranță în concediu în țară sau în străinătate. Singura condiție este continuarea vaccinării la cote ridicate.

Asta vă îndemn, dragi români! Folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile sau cele care vor fi oeganizate de companii. Vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții, în care să putem, în sfârșit, să relaxăm măsurile de până acum”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Aproape 92.000 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore

Apelul șefului statului vine în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de vaccinări anti-COVID-19 într-un interval de 24 de ore. Potrivit datelor publicate miercuri seară deComitetulNațional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 91.778 de persoaneau fost vaccinate, la nivel național în ultimele 24 de ore. Astfel, de la începutul campaniei naționale de imunizare și până acum, peste 2,8 milioane de români au primit serul anti-COVID-19, dintre care 1,1 milioane au fost vaccinați cu prima doză, iar aproape 1,7 milioane au îndeplinit schema completă de imunizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`