Andrei Baciu a anunțat operaţionalizarea a 13 paturi de terapie intensivă la Oradea şi Giurgiu: În momentul de faţă ne apropiem de acea bornă de 1.600 de paturi

Andrei Baciu a anunțat operaţionalizarea a 13 paturi de terapie intensivă la Oradea şi Giurgiu: În momentul de faţă ne apropiem de acea bornă de 1.600 de paturi
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, a precizat că alte 13 paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu patologia COVID au fost identificate și operaționalizate la Oradea şi Giurgiu.

”În momentul de faţă ne apropiem de acea bornă de 1.600 de paturi (de terapie intensivă, pentru terapia COVID-19 – n.r.). Vineri au fost identificate şi operaţionalizate 12 noi paturi, ieri încă 13 paturi  – 10 la Oradea şi 3 la Giurgiu – cinci de terapie intensivă şi cinci de terapie acută, cele de la Oradea. Sunt identificate alte 73 de paturi de terapie intensivă în diverse locuri din ţară pentru care se identifică soluţii cu privire la resursa umană. Ideea din spatele aceste abordări este că nu se vor operaţionaliza secţii care deservesc alte patologii sau alte tipuri de servicii medicale, ci se extind secţiile existente dar e nevoie de resursă umană suplimentară”, a declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro. 

El a mai spus că numărul de pacienţi în secţiile ATI COVID este în scădere, însă numărul de locuri care se eliberează nu acoperă necesarul.

 

Florin Cîțu: Situația pentru terapie intensivă rămâne tensionată, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare este în scădere

 

Premierul Florin Cîțu a declarat duminică, după ce a participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), că au fost operaționalizate încă 12 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, iar în prezent, la nivel național, există 20 de paturi libere de ATI.

”Avem câteva vești bune. De joi și până astăzi (duminică – n.r.) au fost operaționalizate încă 12 paturi de ATI și, la nivel național, în acest moment sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pentru terapie intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari, este nevoie să continuăm efortul pe care l-am depus și până acum, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi, chiar și pentru București și orașele mari avem o rată a incidenței în scădere în fiecare zi. Sperăm să continue în același ritm.

I-am asigurat pe cei din DSP-uri de toată susținerea mea, am rugat inspecția din Ministerul Sănătății să meargă în fiecare județ, în spitale să vadă numărul de paturi real, ca să avem la ora 10, în fiecare zi, numărul de paturi rea”, a declarat Florin Cîțu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`