Johnson & Johnson dorește să-și unească forțele cu ceilalți producători de vaccin împotriva COVID-19pentru a rezolva cea mai acută problemă cu care se confruntăîn această perioadă: apariția trombozelor după vaccinare.Compania americană le-a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture pentrustudierea riscurilor de cheaguri sangvine, relatează Reuters.
AstraZeneca, care se confruntă cu o criză de încredere, după mai multe săptămâni din cauza îngrijorărilor similare legate de riscurile de coagulare, a acceptat invitaţia, în timp ce companiile americane Pfizer şi Moderna au refuzat-o, spunând că vaccinurile lor par să fie sigure.
Autorităţileamericane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson cel puţin pentru câteva zile, după ce şase femei cu vârste mai mici de 50 de ani au dezvoltat o formă rară de cheaguri sangvine după ce au fost inoculate cu acest ser, potrivitAgerpres.
Uniunea Europeană ia în calcul scenariul în care ar putea să renunţe la vaccinurile împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnsonşi să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, a declarat ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, pentru BFMTV, potrivit News.ro.
”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, care confirmă astfel o informație vehiculată de presa italiană. Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca, spre deosebire de laboratoarele americane şi german, a precizat ministrul.