Gheorghe Nichita (PSD): „Toți ne-ar acuza dacă am începe o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. USL să se concentreze pe guvernare”

Gheorghe Nichita (PSD): „Toți ne-ar acuza dacă am începe o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. USL să se concentreze pe guvernare”

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că USL ar trebui să se concentreze pe guvernare și să nu ia momentan în calcul o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

„Sunt lucruri care trebuie să ne preocupe la nivelul Guvernului, chiar dacă bătălia politică va continua cu domnul Băsescu. Cred că toți ne-ar acuza acum dacă am începe o nouă suspendare. „Dom’le, toată ziua îl suspendați?” Alegerile parlamentare nu sunt departe și cred că Guvernul actual trebuie să se canalizeze pe ceea ce urmează”, a declarat Nichita pentru ziare.com.

În ceea ce privește o coabitare, social democratul susține că nu va fi posibilă, precizând că se așteaptă ca președintele să se lanseze în noi atacuri politice.

„Ce va fi dupa alegeri, vom vedea”, a completat Nichita.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu a declarat joi pentru Agerpres că o nouă suspendare a președintelui este posibilă și chiar legitimă.

„Românii doresc demiterea lui Traian Băsescu, iar articolul 95 din Constitutie permite fără nicio problemă declanșarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, daca se va mai iniția o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se desfășoare la sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poată fi organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetățeni și din rațiuni economice”, a spus liderul conservator. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`