Florin Cîțu: La ”Matei Balș” vom operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă. La ”Grigore Alexandrescu” nu vom interna adulți, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI pentru copii (VIDEO)

Florin Cîțu: La ”Matei Balș” vom operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă. La ”Grigore Alexandrescu” nu vom interna adulți, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI pentru copii (VIDEO)
Foto: facebook.com/guv.ro

Premierul Florin Cîțu a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, situația actualizată a paturilor ATI pentru pacienții cu COVID-19 din Capitală.

Florin Cîțu, noi date despre numărul paturilor de terapie intensivă din Capitală

”Am primit o situație a paturilor de la terapie intensivă. Din păcate avem o presiune pe sistemul de sănătate, în România, în special în terapie intensivă.

Astăzi am primit această informare. La «Matei Balș» vom operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă, vor trebui să fie transferați șapte medici și 30 de asistenți medicali, se va înființa un centru de evaluare pentru pacienți SARS-CoV. La «Bagdasar Arseni», în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgență poate fi funcțională, cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi ATI. Iar la «Grigore Alexandrescu» nu vom aloca adulți, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI pentru copii, în prima fază 1- paturi la cerere.

Aceasta e situația în acest moment. Am spus că vreau să avem 1.600 de paturi cât mai repede. (…) Suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre”, a anunțat Florin Cîțu.

Anunțul premierului vine în contextul în care, joi,conducerea spitaluluipentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București a anunțat că este gata să dea o mână de ajutor, nu numai copiilor aflați în suferință, fiind gata să primească și aduți infectați cu coronavirus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică,în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 3.264 de cazuri de infectare cucoronavirus. În același interval au fost efectuate 24.630 teste RT-PCR și 11.838 de teste rapide antigenice.Din cei 12.887 de pacienți cuCOVID-19care sunt spitalizați în acest moment, 1.493 sunt internați în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, de joi până vineri, și-au pierdut viața 137 de persoane infectate cucoronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`