Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, la dispoziția adulților infectați cu COVID-19

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, la dispoziția adulților infectați cu COVID-19

Criza sanitară prin care România trece în această perioadă dă peste cap întreg sistemul de sănătate. Conducerea spitaluluipentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București a anunțat că este gata să dea o mână de ajutor, nu numai micuților aflați în suferință. Unitatea medicală va primi și adulți infectați cu COVID-19, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Raluca Alexandru, confirmând, joi, că spitalul este pregătit pentru un asemenea scenariu.

„Suntem pregătiți să dăm tot suportul autorităților. Spitalul nu este al nostru, nu este al managerului, este al țării. Suntem pregătiți să primim pacienți. Deocamdată nu avem adulți în spital. Putem să punem la dispoziție paturi cu oxigen” a declarat Raluca Alexandru, pentru G4Media.ro.

Întrebată câte paturi poate să aloce spitalul pentru adulții bolnavi de COVID, Raluca Alexandru a spus că ”deocamdată se discută cu DSP, dar, fiind un spital pavilionar, se pot face ușor circuitele”.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România. În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`