Florin Cîțu: Având în vedere refuzul lui Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru (VIDEO)

Florin Cîțu: Având în vedere refuzul lui Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a anunțat că el însuși va fi ministrul interimar al Sănătății, după ce președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea pe care i-a înaintat-o în acest sens. Primul-ministru a explicat că va asigura interimatul funcției până când partenerii de coaliție vor propune un om care să preia funcția plină, precizând totodată că deja a avut o întâlnirecu o parte din conducerea ministerului și că în continuare prioritatea este asigurarea celor 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, noul ministru interimar al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu

„Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat Președintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul Președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducereaMinisterului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor Covid. În continuare, rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și în același timp să gestionăm această perioadă dificilă”, a declarat premierul Florin Cîțu, noul ministru interimar al Sănătății.

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri din fruntea Ministerului Sănătății. În justificarea deciziei, premierul afirma că a „spusmereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă”.

„Ca să avem succes în lupta cu pandemia, am spus mereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”,a spus Florin Cîțu, după ce l-a demis pe Voiculescu.

Nemulțumită de decizia primului-ministru, Alianța USR-PLUS l-a anunțat că îl lasă fără susținere.

„Este o decizie unilaterală și imatură poltic care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă foarte delicată pentru România. În momentul în care am constituit acest Guvern de coaliție ne-am asumat să lupm deciziile majore împreună, prin consultare și prin dialog și asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineață, am fost invitat de premier la o discuție în care mi-a comunicat o decizia deja luată și transmisă președintelui României.Nu a exista nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile, legată de o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât luni, în ședința coaliției agreaserăm că reîntoarcem la obiectivul de guvernare și ieșim din acest balet politic care încearcă să-și mărească impresia artistică.Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a spus Dan Barna, copreședintele USR-PLUS.

În schimb, UDMR, prin vocea vicepremierului Kelemen Hunor, a anunțat că îl susține în continuare.

„Florin Cîţu are susţinerea noastră în continuare, a condus cu responsabilitate şi cu multă empatie Guvernul, până acum, şi sunt convins că va avea această posibilitate să conducă mai departe Guvernul. Trebuie să trecem peste această situaţie. Da, pentru toată lumea este o situaţie nedorită, dar nu se pune problema să ne gândim la schimbarea primului ministru, să reluăm discuţiile, să aruncăm ţara într-o instabilitate politică şi nu putem transmite nici cetăţenilor, nici societăţii la modul general, dar nici partenerilor noştri externi că nu suntem în stare să gestionăm o situaţie politică şi permanentă. Ne întoarcem într-o criză politică, nu este de acceptat”, a afirmat președintele UDMR, pentru Agerpres..

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)