Protest anti-restricții în Capitală. Manifestanții au cerut demisiile lui Vlad Voiculescu și Raed Arafat

Protest anti-restricții în Capitală. Manifestanții au cerut demisiile lui Vlad Voiculescu și Raed Arafat
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 10 aprilie, ora 21: Protestatarii au ajuns în fața Palatului Cotroceni, unde au reclamat atât restricțiile pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, cât și episodul de vineri seară de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, care a fost transformat în spital suport Covid, context în care peste 100 de pacienți au fost evacuați. Manifestanții au cerut demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Știrea inițială:A început protestul din Piața Univesității din București. Mai mulți simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, liderul formațiunii s-au strâns în Piața Universității. Lor li se alătură mai mulți maniestanți sosiți cu cu autocarele.Oamenii protestează față de restricțiile impuse în contextul pandemiei, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a explicat, într-o intervenție la Digi24, că există o autorizare de pentru o manifestație în Piața Leu, din apropierea Palatului Cotroceni.

Un alt protest va avea loc și în Piața Victoriei.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion.

O nouă zi de proteste anti-restricții în București. Câteva sute de manifestanți s-au strâns în mai multe zone ale Capitalei

Sursa foto: Facebook/ George Simion

Protestatarii de la Piaţa Universiatăţii au drapele tricolore.

Cei sosiți cu autocarele suntdin Iaşi şi Bacău. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală.

Manifestanții vor să ajungă și la Palatul Cotroceni, acolo unde vor să își spună nemulțumirile față de guvern.

Potrivit Digi24, la ora 16.00 a estimat la 350 de persoane numărul celor prezenți la protestele din Capitală.

Protest autorizat în Piața Leu

Manifestanțiivor ajunge și în Piața Leu, în apropierea Palatului Cotroceni, acolo unde, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enacheexistă o autorizație pentru o manifestație de protest. Cu toate că masca este obligatorie în locurile publice, mulți manifestanți nu respectă acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)