Spitalul Foişor: Opt pacienţi au mai rămas să fie evacuați, sâmbătă dimineața, înainte ca spitalul să fie alocat pacienților cu Covid-19

Spitalul Foişor: Opt pacienţi au mai rămas să fie evacuați, sâmbătă dimineața, înainte ca spitalul să fie alocat pacienților cu Covid-19
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Opt pacienţi ai Spitalului de Ortopedie Foişor mai erau de evacuat sâmbătă dimineaţă, după spitalul va fi alocat pacienților infectați cu Covid-19.

Conform protocoalelor, urmează să fie validate şi pregătite circuitele de spital in format COVID,relatează news.ro, citând surse din cadrul Spitalului Foișor.

De asemenea, vor fi organizate filtrele pentru pacienţi, va fi instruit personalul și vor fi organizate turele echipelelor medicale.

”Vă rog să aveţi înţelegerea necesară să vă adresaţi pentru moment Biroului de Presă ASSMB! Cer păsuire pentru a avea timpul necesar evacuării ultimilor 8 pacienţi ortopedici, validării şi pregătirii circuitelor de spital în format Covid, organizării filtrelor, instruirii personalului, organizatea turelor, primirea şi monitorizarea pacienţilor Covid care vor fi transferaţi azi, etc.! După intrarea în “normalitate” voi încerca să va stau la dispoziţie!”, a declarat managerulSpitalului Foişor, Ioan Cristian Stoica, potrivit news.ro.

Ministerului Sănătăţii a anunțat că, în Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi, în momentul deciziei de a-l transforma în spital COVID, un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu.

Reamintim că zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din Bucureștiau fost evacuațivineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare.Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră