Funeraliile și ceremoniile dedicate Prințului Philip vor avea loc ținând cont de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus: Clopolele de la Westminster Abbey bat de 99 de ori vineri seara (VIDEO)

Funeraliile și ceremoniile dedicate Prințului Philip vor avea loc ținând cont de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus: Clopolele de la Westminster Abbey bat de 99 de ori vineri seara (VIDEO)
Foto: hepta.ro/DPA Images / Ian West

Casa Regală britanică anunță că funeraliile Prințului Philip și toate ceremoniile care vor avea loc în următoarele zile vor fi organizate ținând cont de recomandările guvernamentale în contextul pandemiei de COVID-19.

Precizările Casei Regale Britanice despre funeraliile Prințului Philip

”În condițiile pandemiei de coronavirus şi în lumina recomandărilor guvernamentale aflate în vigoare, precum şi a măsurilor de distanţare socială, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a are în vedere organizarea unor funeralii şi a unor ceremonii adaptate acestui context.

În conformitate cu recomandările de sănătate publică, publicul este rugat să țină cont de îndrumările actuale ale Guvernului,să nu se adune în grupuri mari și să nu viziteze reședințele regale pentru a prezenta omagii”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Casei Regale britanice.

În același timp, Familia Regală recomandă oamenilor să ia în calcul posibilitatea de a face donații pentru o organizație caritabilă în loc să depună flori în memoria Ducelui de Edinburgh.

O carte online de condoleanțe a fost deschisă pe site-ul royal.uk.

În semn de omagiu pentru Prințul Philip, vineri seară, clopotele de la Westminster Abbey din Londra bat de 99 de ori, începând de la ora locală 18.00.

În semn de omagiu pentru Prințul Philip, vineri seară, clopotele de la Westminster Abbey din Londra bat de 99 de ori

Prințul Philip, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a murit vineri dimineață, la Castelul Windsor, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Buckingham.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, au transmis reprezentanții Palatului Buckingham.

Prințul Philip a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria Regatului Unit. Mariajul său cu Regina Elisabeta a II-a a durat 74 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria