Mesajul lui Klaus Iohannis după moartea Prințului Philip: România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în acest moment de durere

Mesajul lui Klaus Iohannis după moartea Prințului Philip: România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în acest moment de durere
Foto: Presidency.ro

UPDATE, 9 aprilie, ora 19.40 – Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe și prin intermediul Administrației Prezidențiale.

„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre și întregii Familii Regale, condoleanțe și regrete pentru dureroasa pierdere suferită. Alteța Sa Regală Prințul Philip a fost și rămâne o sursă de inspirație nu numai pentru milioane de cetățeni ai Regatului Unit și Commonwealth-ului, dar și pentru întreaga lume.”, a transmis Klaus Iohannis Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales.

”Președintele Klaus Iohannis a evocat faptul că Alteța Sa Regală Prințul Philip «a fost un exemplu de loialitate, verticalitate și demnitate». «Memoria sa va rămâne în conștiința omenirii drept o personalitate remarcabilă, iar plecarea sa lasă în urmă un gol de neumplut.», a mai transmis Președintele României”, se mai menționează în comunicatul de presă al Președinției.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Familiei Regale britanice după moartea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a. Șeful statului a transmis, într-o postare pe Twitter, că România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în aceste momente.

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru Familia Regală și poporul britanic

„Am aflat cu mare tristețe despre dispariția Alteței Sale Regale, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanțele și încrederea deplină că istoria va onora contribuția Alteței Regale”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Mesajul lui Klaus Iohannis după moartea Prințului Philip

Prințul Philip a murit la 99 de ani: Mesajul Familiei Regale a României

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat și de Familia Regală a României. ”După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească”, au transmis reprezentanții Casei Regale a României.

”Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație”, se menționează în mesajul Familiei Regale a României.

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a murit, vineri, la 99 de ani, conform unui anunț al Palatului Buckingham. Prințul Philip, care ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria Regatului Unit. Mariajul său cu Regina Elisabeta a II-a a durat 74 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`