Carantina în comuna ilfoveană Dobroești, prelungită cu 14 zile

Carantina în comuna ilfoveană Dobroești, prelungită cu 14 zile
Sursa Foto: Facebook/ DGPMB

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru comuna ilfoveană Dobroeşti, începând de joi, de la ora 22.00, a anunțat Prefectura Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 85 din 8.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Dobroești, cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni.

Propunerea a fost validată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Astfel, şeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinul privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Dobroeşti, cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni, începând din 8 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 22 aprilie, ora 22:00.

Rata de infectare a ajuns la 10,23 de cazuri la mia de locuitori la Dobroeşti. Miercuri, 7 aprilie, comuna ilfoveană Gruiu a intrat în carantină pentru 14 zile. De asemenea, a fost prelungită carantina în comunele Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos. Carantina zonală s-a prelungit cu 7 zile și pentru comuna ilfoveană Mogoșoaia, începând de miercuri ora 22.00. 

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor