Raed Arafat a postat imagini terifiante din secțiile ATI: „Acest film vă arată situația reală” (VIDEO)

Raed Arafat a postat imagini terifiante din secțiile ATI: „Acest film vă arată situația reală (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Raed Arafat a oferit în ultimul an informații care au creat panică în rândul unui semnificativ de români. Astăzi, șeful DSU a publicat imagini terifiante din spitale, pentru a sublinia momentele dificile din unitățile sanitare, prin care trec pacienții, respectiv personalul.

Imaginile publicate pe pagina de Facebook a secretarului de stat de la MAI surprind medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș, în plină acțiune. În materialul video apar foarte mulți pacienți intubați, aflați într-o stare de sănătate deplorabilă.

„Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical,la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea și ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale”, a declarat Raed Arafat.

În video apar mai mulți medici ca vorbesc despre condițiile foarte grele de muncă. Printre aceștia, Maria Salanța, medic coordonator UPU-SMURD Târgu-Mureș.

„Situația actuală în spital, vorbesc despre serviciu de urgență, începe să fie tot mai grea, tot mai aglomerat, atât în zona de pacienți infectați cu COVID, la fel și în zona non-COVID. Avem tot mai mulți pacienți în stare gravă. (…) Impresia noastră este că sunt cazuri mult mai grave. Avem foarte mulți pacienți desaturați care ajung la spital în stare gravă, mulți tineri avem, fără multe comorbidități. E foarte greu pentru personalul medical să digere, să prelucreze aceste tragedii ale paciențiilor”, a declarat medicul.

VIDEO-ul cu bolnavii de COVID, de la ATI, postat de către Raed Arafat

Urmăriți B1TV.ro și pe
`