Valeriu Gheorghiță, după ce reprezentanți EMA au stabilit o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazuri de tromboză: „Se poate ajunge la orice scenariu. Așteptăm recomandările EMA” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, după ce reprezentanți EMA au stabilit o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazuri de tromboză: Se poate ajunge la orice scenariu. Așteptăm recomandările EMA (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În urma noilor reacții venite de la reprezentanții EMA, potrivit cărora există o legătură între cazurile de tromboză și vaccinurile AstraZeneca, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că autoritățile din România voraștepta recomandările suplimentare pe care Agenția le va emite în curând. Acesta a precizat că nu se așteaptă la retragerea autorizării vaccinului AstraZeneca, ci la transmiterea unor recomandări suplimentare.

„Suntem și noi informați în legătură cu declarațiile oficialului EMA. Aș vrea doar să menționez că nu este finalizată ședința care are loc chiar la acest moment. În urma acestei ședințe vor fi transmise recomandările clare ale EMA. Ne așteptăm să se facă recomandări particulare, poate pentru un anumit profil de persoană care eventual să fie la risc să dezvolte aceste tipuri de evenimente trombotice particulare.

Acest mecanism de evaluare a tuturor reacțiilor adverse este valabil pentru toate medicamentele și vaccinurile. Este un proces obișnuit și este foarte bine că se întâmplă așa.

Nu ne așteptăm la o retragere a autorizării de punere pe piață a acestui vaccin. Foarte probabil că vor fi recomandări suplimentare transmise și modificate recomandările din caracteristicile produsului. Noi sperăm, așa cum toată lumea așteaptă să se facă aceste recomandări să avem o sursă clară pe baza căruia să se poată lua decizii. Mesajul este cât se poate de clar, așteptăm recomandările EMA. Sunt implicați toți experții care analiează toate aceste evenimente. În funcție de recomandările EMA, România va adopta toate măsurile încât siguranța fiecărui cetățean să fie prioritară

Toate măsurile adoptate până în prezent au avut în vedere beneficiile vs riscurile și am plecat de la datele științifice disponibile și de la recomandările EMA. Se poate ajunge în orice scenariu”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri