Persoanele înscrise la vaccinare vor fi notificate o singură dată pentru a confirma programarea. Din 10 aprilie, pe platformă vor fi afișate numărul persoanelor înscrise și capacitatea zilnică de vaccinare (VIDEO)

Persoanele înscrise la vaccinare vor fi notificate o singură dată pentru a confirma programarea. Din 10 aprilie, pe platformă vor fi afișate numărul persoanelor înscrise și capacitatea zilnică de vaccinare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, a anunțat modificări la felul în care se confirmă programările de pe lista de așteptare. De miercuri, 7 aprilie, persoanele programate vor fi notificate o singură dată, nu de până la trei ori, și au la dispoziție 24 de ore pentru a o confirma. Dacă nu o fac, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare.

Persoanele înscrise la vaccinare vor fi notificate o singură dată pentru a confirma programarea, a precizat Valeriu Gheorghiță

„Am evaluat foarte atent, alături de colegii noștri de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, procesul de înscriere pe listele de așteptare și, de asemenea, procesul și randamentul de confirmare a programărilor în urma notificărilor din lista de așteptare. Cifrele analizelor ne arată că interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat, și anume în momentul de față în centrele, de pildă, în care se administrează vaccin de la compania Pfizer, rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85% și 90% dintre persoanele care sunt înscrise în lista de așteptare, chiar de la prima notificare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă organizată marți.

Președintele CNCAV a amintit că, până la acest moment, „regula era că o persoană este notificată de până la trei ori, după care, dacă nu răspunde notificării respective, se notificau alte persoane din lista de așteptare”.

„Întrucât la situația dată există multe persoane înscrise pe lista de așteptare și care așteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare, care va avea la dispoziție timp de 24 de ore să își confirme programarea respectivă. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în lista de așteptare”, a mai spus oficialul.

El a explicat că „persoanele care nu își confirmă programarea după prima notificare, practic, vor avea posibilitatea să se înscrie fie pe lista de așteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare și care nu vor mai avea listă de așteptare.

„În acest fel, practic, putem să epuizăm și să rulăm mai rapid toate persoanele care se află în lista de așteptare, în vederea programării în urma notificărilor. Mâine, începând cu ziua de 7 aprilie, va fi operaționalizată această cerință”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Din 10 aprilie, pe platformă vor fi afișate numărul persoanelor înscrise și capacitatea zilnică de vaccinare, potrivit președintelui CNCAV

El a vorbit și despre aspectele privind timpul de așteptare al persoanelor înscrise pe listă, ocazie cu care a anunțat că din 10 aprilie vor fi afișate pe platforma de programare numărul de persoane înscrise care se află în față, dar și capacitatea zilnică de vaccinare din centrul respectiv.

„Din data de 10 aprilie, va fi afișat pe platforma de programare pentru fiecare persoană care se află în lista de așteptare câte persoane se află înscrise în față și, de asemenea, care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat, așa încât putem să estimăm foarte ușor câte persoane se află în față și câte se vaccinează în fiecare zi. Astfel, putem să deducem care este timpul mediu de așteptare, ținând cont că pot exista variații, chiar de la o perioadă, la alta, pentru aceeași persoană, în funcție de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele care se pot înscrie ulterior în lista de așteptare, ținând cont că pe lista de așteptare notificarea respectă prioritizarea conform strategiei”, a explicat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot