Încă 92 de cazuri COVID-19 cu tulpina britanică. Rata de confirmare la ultimul set de probe e de 100%. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți”

Încă 92 de cazuri COVID-19 cu tulpina britanică. Rata de confirmare la ultimul set de probe e de 100%. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un întreg lot de 92 de probe analizate de specialiștii Grupului MedLife conține tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie. Probele au fost selectate în mod aleatoriu. Nu a fost identificat, însă, vreun caz cu tulpina sud-africană sau braziliană.

Distribuția pe județe a noilor cazuri COVID cu tulpina britanică:

  • București – 46 de cazuri,
  • Olt – 10 cazuri,
  • Brașov – 9 cazuri,
  • Dâmbovița – 6 cazuri,
  • Teleorman – 5 cazuri,
  • Prahova, Galați și Constanța – câte 3 cazuri,
  • Argeș – 2 cazuri;
  • Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomița și Sibiu – câte 1 caz.

100% din ultimele probe analizate au tulpina britanică de COVID. Avertismentele specialiștilor

Medlife a transmis că prevalența pe loturile analizate a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie. Acum a ajuns la 100%. „Această variantă a coronavirsului are o rată mai mare de infecțiozitate, dar și de severitate”, se arată într-un comunicat.

„Acest procent îngrijorător ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Este extrem de important să fim în continuare extrem de precauți, să respectăm cu strictețe măsurile de protecție, în timp ce campania de vaccinare ar trebui să prindă avânt”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere derulat de MedLife.

Totul se întâmplă în condițiile în care presiunea pe spitale a crescut, iar personalul medical este tot mai epuizat.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că, în acest moment, vaccinarea este singura soluție care ne poate scăpa de această pandemie, care va permite revenirea economică și reluarea unui ritm cât mai normal al vieții. Până la imunizarea în masă, măsurile de protecție nu pot fi diminuate”, a transmis Mihai Marcu, Președinte și CEO al Grupului MedLife.

Acesta a atras atenția că ritmul de vaccinare s-a temperat, în loc să se accelereze: „Autoritățile ar trebui să ia în vedere creșterea cât mai curând a capacității de vaccinare, astfel încât să ajungem la 100 – 150.000 de vaccinuri administrate în fiecare zi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)