Cluj: Mai multe companii au început să își vaccineze anti-COVID angajaţii, cu AstraZeneca, pe cheltuiala proprie

Cluj: Mai multe companii au început să își vaccineze anti-COVID angajaţii, cu AstraZeneca, pe cheltuiala proprie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În județul Cluj au fost amenajate de către companii patru centre de vaccinare împotriva COVID-19 pentru angajați. Astfel, angajaţii mai multor companii din Cluj vor fi vaccinaţi cu doze produse de AstraZeneca, în cele patru centre organizate pe cheltuiala proprie a firmelor.

Patru centre de vaccinare, amenajate de către companii în Cluj

„Urmare a demersurilor iniţiate de doamna subprefect Irina Munteanu, de a deschide 4 centre de vaccinare cu circuit închis şi operare în Registrul Electronic National de Vaccinări, vor fi vaccinate 20.000 de persoane cu serul AstraZeneca, angajaţi ai companiilor rezidente în parcurile industriale TETAROM şi totodată locuitori ai judeţului Cluj: 2 fluxuri – De’Longhi, 2 fluxuri – Bosch, 1 flux – Emerson, 2 fluxuri – TETAROM 1. Centrele de vaccinare vor fi amenajate, susţinute financiar şi cu personal medical propriu, de companiile beneficiare”, se arată într-oinformare a Prefecturii Cluj.

Potrivit sursei citate, la cele şapte fluxuri de vaccinare vor fi arondate toate societăţile rezidente în parcurile industriale, în colaborare directă cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu TETAROM SA.

Bilanțul campaniei de vaccinare

Peste 51.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În total, 905.042 de români au fost vaccinaţi de la debutul campaniei cu o doză şi 1.226.982 cu două doze.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, luni, la ora 17.00 situaţia vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 43.451, Moderna 3.943, iar AstraZeneca 3.976.

Numărul total de persoane vaccinate cu o doză este 905.042 şi 1.226.982 de persoane au primit ambele doze.

Număr total de doze administrate împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 1.574.429. De asemenea, au fost utilizate 171.322 de doze Moderna şi 386.273 de doze AstraZeneca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`