Acuzații grave la secția de gimnastică ritmică de la Steaua. Părinții unei gimnaste vorbesc despre jigniri, pedepse și atingeri nepermise / UPDATE: Reacția președintei Federației de Gimnastică Ritmică (VIDEO)

Acuzații grave la secția de gimnastică ritmică de la Steaua. Părinții unei gimnaste vorbesc despre jigniri, pedepse și atingeri nepermise / UPDATE: Reacția președintei Federației de Gimnastică Ritmică (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

Caz revoltător la secția de gimnastică ritmică de la Steaua. Părinții unei sportive de 13 ani fac acuzații extrem de grave la adresa antrenoarei Adriana Teocan, dar și a iubitului acesteia, care era prezent la toate antrenamentele copilelor, fără să aibă vreo calitate în acest sens.Părinții au depus mai multe plângeri cu privire la agresiunile psihice și fizice pe care aceștia susțin că le-ar fi suportat copilul lor și au ajuns chiar la președinta Federației de Gimnastică Ritmică, informează B1 TV în Matinalul orei 08.00, prezentat de Luiza Cergan. Surprinzătoare este și reacția președintei care, din primele declarații, a dat de înțeles că toată vina în acest caz îi aparține copilei de 13 ani, care nu atinge performanțele Nadiei Comăneci.

UPDATE, 6 aprilie, ora 09.25:Președinta Federației de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a avut o nouă reacție la acuzațiile celor doi părinți, în Matinalul orei 09.00, prezentat de Luiza Cergan pe B1 TV. Deleanu a susținut că aceștia sunt supărați pentru că fetița lor a ajuns la grupa de performanță medie, și nu la cea de performanță înaltă. A mai precizat, de asemenea, că niciun alt părinte nu s-a plâns și că, oricum, nu poate lua măsuri împotriva antrenoarei până la finalizarea anchetei pe care o face Poliția.

„În primul rând, e curios că e singurul părinte care face aceste acuzații. Chiar ieri după tot scandalul declanșat, m-au sunat toți părinții de la fostul club Steaua, mă rog, fosta secție, că acum e suspendată, și chiar m-au rugat insistent ”doamnă, ce putem face, că sunt minciuni ce spun acești părinți! noi vrem să ajutăm antrenoarea și să demonstrăm că sunt minciuni și 11 oameni care am rămas în colaborare cu Adriana n-om fi nebuni să ne lăsăm copiii la asemenea tratamente. Știm că familia Rusu a băgat zâzanie între părinți, că tot timpul voiau ca fata lor să fie în față și de asta fac aceste acuzații”, a declarat Deleanu.

Ea a mai afirmat că părinții copilei sunt supărați că aceasta a ajuns la o grupă de performanță medie: „Acesta e motivul, că le-a separat în grupe de performanță înaltă și performanță medie și fetița lor se regăsea în grupa de performanță medie. Acesta cred eu că e motivul, dar sigur că e o anchetă la Poliție. Eu până atunci nu am cum să mă pronunț sau să iau măsuri împotriva Adrianei Teocan până nu vedem rezoluția organelor abilitate”.

Întrebată despre faptul că antrenoarea le-ar fi cerut bani negri părinților, Deleanu a răspuns: „Nu știu nimic despre acest lucru, doar că cluburile se descurcă foarte greu din punct de vedere financiar și că performanța în România la cluburi se face pe banii părinților. Nu e un secret, la toate cluburile se face chestia asta, iar părinții au înțeles și au acceptat benevol acest lucru”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Acuzații grave formulate de părinții unei sportive de la secția de gimnastică ritmică de la Steaua

Soții Nicolae si Corina Rusu susțin că plăteau lunar sume cuprinse între 350 si 500 de lei, așa cum făceau toți părinții. Asta în condițiile în care copiii care practică sporturi de performanță nu ar trebui să plătească sume în plus Federației unde se antrenează.

La dosarul care conține plângerea au fost atașate toate plățile pe care părinții le-au făcut către antrenoare, iar sumele defalcate sunt pentru fiecare an în parte, în perioada 2017-2020, cu o medie de 30.000 de lei anual. Rezultă un total de aproape 27.000 de euro, pe care antrenoarea i-ar fi primit în cei 4 ani din partea părinților.

Adriana Teocan nu este acuzată doar pentru că cerea bani negri de la părinți. Și mai grav este modul în care-și desfășura antrenamentele. Părinții au dezvăluit că le jignea pe copile și le făcea sa se simta inconfortabil în timpul antrenamentelor. Aceștia spun că după 4 ore de antrenamente fetele erau obligate să îți lege de glezne greutăți cu care să sară peste bancă, iar fetița lor și-ar fi rupt degetele de la picioare.

O altă acuzație gravă îl vizează pe iubitul antrenoarei, Daniel Mitroi. Soții Rusu susțin că bărbatul era prezent la fiecare antrennment, deși nu este permis. Iubitul antrenoarei le-ar fi agresat fizic pe mai multe fetițe care se antrenau cu fiica lor.

Micuța sportivă a povestit chiar ea traumele prin care au trecut colegele ei la antrenamente, atunci când au fost atinse în locuri nepermise de către iubitul antrenoarei lor.

„Statea acolo, pe unele fetițe dintre colegele mele le mai gâdila și venea la ele pe covor și pur și simplu se juca cu ele, le gâdila prin locurile prin care nu trebuia să le gâdile. Pe mine nu mă gâdila, dar și mie îmi mai arăta ce trebuia să fac, dar nu mă gâdila”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Toate acuzațiile sunt oficiale, în memorii către CSA Steaua și Ministerul Tineretului și Sportului, plus plângeri penale la Poliție și Parchet. Părinții au ajuns chiar la președinta Federației de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu. Șocant este faptul că aceasta îi ia apărarea antrenoarei acuzate și a dat un răspuns prin care transmite că fetița nu ar fi suficient de talentată, iar părinții au dezvoltat o frustrare în acest sens.

„Acești părinți sunt nemulțumiți. Ei voiau mai mult pentru fata lor, care are un nivel mediu, nu e Nadia Comăneci. Au crezut că forțând antrenorul o vor face Nadia Comăneci, probabil că atunci când li s-a și spus că nu e Nadia Comăneci, oamenii s-au supărat și-au apelat la lucrurile astea pe care chiar ei le-au tolerat ani de zile”, a declarat Irina Deleanu.

Şefii Clubului Sportiv al Armatei au fost surprinși să afle despre ceea ce se petrecea în secția de gimnastică ritmică. Ei nu știau nici că părinții o plăteau pe antrenoare, care colabora cu CSA în baza unui contract de voluntariat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`