Swoboda: PSD a cerut PES amânarea sau mutarea Congresului Socialiștilor

Swoboda: PSD a cerut PES amânarea sau mutarea Congresului Socialiștilor
Foto: caleaeuropeana.ro
Partidul Social Democrat a solicitat Partidului Socialist European amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, transmite Mediafax.

Decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.

„Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev”, a declarat pentru MEDIAFAX Swoboda.

Oficialul a adăugat că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste.

O sursă din rândul socialiştilor a declarat că Partidul Socialiştilor Europeni (PES) intenţionează să mute congresul din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles.

Aceeaşi sursă afirma că „doar câţiva lideri” ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucureşti, restul fiind reticenţi la a fi găzduiţi de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcţiei de premier, în primăvară.
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`