Florin Cîțu respinge prelungirea programului supermarketurilor: „Lucrurile rămân așa cum sunt, pentru că dau rezultate”

Florin Cîțu respinge prelungirea programului supermarketurilor: „Lucrurile rămân așa cum sunt, pentru că dau rezultate

Retailerii au cerut Guvernului prelungirea programului magazinelor, cel puțin în weekend. Florin Cîțu, premierul României, a declarat că nu este cazul de relaxări, respectiv pentru modificarea programului de funcționare în regim de COVID.

„Am discuții permanente cu reprezentanții din domeniu, am cerut celor de la magazine respectarea unor norme în interior, am avut discuții permanente cu retailerii, ințeleg foarte bine situația prin care trece România. Lucrurile rămân așa cum sunt, pentru cădau rezultate”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Studiile specialiștilor ne spun că mobilitatea este factorul principal care duce la râspandirea virusului”

Cîțu a mai subliniat faptul că reducerea programului magazinelor este o măsură eficientă, deși oamenii s-au înghesuit în piețe și magazine, la cumpărături, în weekend.

„Studiile specialiștilor ne spun cămobilitatea este factorul principal care duce la râspandireavirusului. Și alte state au redus orele pentru a merge la magazine, în diverse spații publice. În prezent, avem un platou, chiar o scădere a persoanelor infectate cu COVID. Referitor la cozi, am cerut analize în acest sens”, a precizat Cîțu.

La mai bine de un an de zile de la impunerea primelor restricții anti-COVID, multe afaceri au falimentat, iar altele se pregătesc să se închidă definitiv. Potrivit premierului, afacerile păgubite ar urma să fie sprijinite prin PNRR.

„O săam discuții cu HORA, mâine. Au fost mai multe măsuri care au ajutat (n.r. – scutirea plății impozitului specific). Sunt incluse în sectorul privat, în PNRR, de care pot beneficia și cei din HORECA”, a mai transmis Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`