Radu Țincu: După un an de pandemie trebuie să realizăm service și mentenanță pentru aparatura medicală utilizata intens pe secțiile COVID (VIDEO)

Radu Țincu: După un an de pandemie trebuie să realizăm service și mentenanță pentru aparatura medicală utilizata intens pe secțiile COVID (VIDEO)

Medicul Radu Țincu a vorbit luni dimineață, într-o intervenție în jurnalul de pe B1 TV, prezentat deLuiza Cergan, despre aparatura din spitale, care este suprasolicitată din cauza numărului mare de pacienți COVID-19, dar și a perioadei lungi în care a fost folosită intens. Specialistul spune că trebuie găsite rapid soluții pentru verificarea tehnică a echipamentelor electronice folosite pe secțiile COVID-19.

„Aceste sisteme de sănătate au fost concepute să reziste la un număr limitat de pacienți și chiar dacă ar exista un dezastru natural, acesta ar fi de scurtă durată. Pandemia de Covid-19, din păcate, a creat presiune de lungă durată și crescândă asupra sistemului sanitare. Va fi nevoie la un moment dat dacă această pandemie continuă, să se ia în calcul o rotație a aparaturii medicale care nu sunt folosite la nivel maxim pentru a se putea realiza mentenanță.

Este o situație dificilă pentru ca pacienții cu COVID-19 trebuie să fie investigați, să avem o imagine reala a gradului de afectare a plămânilor, ca să realizăm indicații terapeutice. Tomografia pulmonară la pacientul cu stare generală gravă reprezinta un element extrem de important.

După un an de pandemie trebuie să ne gândim cum am putea sa realizam aceste ședințe de service și mentenanță pentru aparatura utilizata intens pentru un an de zile. Este obligatoriu ca acest aparate folosite la foc continuă să poată fi verificate pentru a ne asigura ca funcționează în parametrii normali și nu vom avea incidente ca cele în care unele au luat foc”, a spus medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu a vorbit și despre numărul tot mai mare de copii care ajung la spital din cauza infecției cu SARS-COV-2. Medicul a afirmat că, deocamdată, nu s-au înregistrat cazuri de pacienți cu forme grave, ci doar moderate, care au necesitat internare.

„Exista față de anul trecut un număr mai mare de copii pozitivi cu COVID-19 și internați, din cauza faptului că noua variantă virală este mult mai transmisibilă și copiii sunt greu de gestionat din perspectiva normelor sanitare. Redeschiderea școlilor a favorizat creșterea transmisibilității Până la această dată nu sunt date care să arate că ar exista forme grave, sunt spitalizați cei cu forme medii și care necesită tratament și oxigenoterapie”, a spus medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - De la 1 ianuarie, românii sunt obligați să recicleze hainele, însă containerele speciale nu au fost montate. Ministrul Mediului: „Primarii ştiau de doi ani de zile”
23:52 - Reacție dură a Parisului după decizia Algeriei de a nu-l primi pe influencerul expulzat de pe teritoriul francez: „Algeria caută să umilească Franța”
23:29 - Mel Gibson rămâne optimist după ce vila sa de 15 milioane de dolari s-a făcut scrum. „Găinile au supravieţuit. A fost uimitor. Erau bine şi au făcut şi ouă”
23:25 - Premierul Groenlandei se declară gata să discute cu Donald Trump: „Nu vrem să fim americani”
23:07 - Ce post de radio ascultă CTP în mașină
22:56 - Proteste violente în nordul Chinei. Manifestanții acuză autoritățile că ascund adevărul despre circumstanțele în care a murit un student
22:35 - Daniel Gheorghe: România evoluează în aceeași paradigmă a atacului hibrid rusesc. Noi, statul român, în esență, ar trebui să ne pregătim mult mai serios pentru acest tip de amenințări asimetrice (VIDEO)
22:10 - Radu Mihaiu (USR), despre anularea alegerilor: E clar că există o mare furie în societate. Motivele or fi clare pentru cei 9 judecători ai CCR, dar pentru cei care ar fi vrut să voteze nu este deloc clar de ce s-au anulat (VIDEO)
22:09 - CRBL, despre noile procedurile estetice pe care le urmează.  „Am intrat așa, într-o revizie”
22:08 - Eugen Tomac, după intrarea României în Visa Waiver: Vin vremuri tot mai dificile și avem nevoie de o relație transatlantică solidă pentru a apăra lumea liberă de pericolele ce se invesc