O anchetă deschisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, după ce în spaţiul public au apărut fotografii cu porțiile mici de mâncare pentru pacienți, a arătat că 60.000 de lei din bugetul pentru hrană nu au fost cheltuiți în acest scop. Urmează acum să se stabilească ce s-a întâmplat cu banii.
Imaginile cu porțiile mici pe care le primeau pacienții au circulat încă din luna ianuarie. Consiliului Judeţean a trimis Corpul de control la spital, iar acesta a descoperit, printre alte nereguli, și că porțiile de mâncare pentru pacienți erau înjumătățite.
De exemplu, bolnavii de cancer trebuiau să primească porții în valoare de 15 lei, dar primeau de doar 7 – 8 lei. Bolnavii de ulcer primeau porții de doar 3 lei, în loc de 10 lei, precizează Adevărul.
În plus, alimentele erau luate prin achiziție directă, fără licitație.
Spitalul a făcut astfel o ”economie” de 60.000 de lei doar în luna ianuarie, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu acești bani. O a doua anchetă urmează să stabilească acest lucru.
Între timp, de la 1 martie a fost schimbat meniul pacienților, dar și managerul spitalului.