CORONAVIRUS | Anthony Fauci spune că SUA ar putea să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca

CORONAVIRUS | Anthony Fauci spune că SUA ar putea să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

Este posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul anti-Covid-19 de la AstraZeneca, chiar dacă obține aprobarea de reglementare a SUA, a declarat joi Anthony Fauci, medicul principal al națiunii pentru boli infecțioase.

Vaccinul, considerat odată ca o altă piatră de hotar în lupta împotriva pandemiei COVID-19, a fost supus întrebărilor de la sfârșitul anului trecut, chiar dacă a fost autorizat pentru utilizare de zeci de țări, cu excepția Statelor Unite.

Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical șef al Casei Albe, a declarat că Statele Unite au suficiente contracte cu alți producători de vaccinuri pentru a-și vaccina întreaga populație și, posibil, suficient pentru doze de rapel în toamnă, scrie Reuters.

Întrebat dacă Statele Unite vor folosi dozele de vaccin AstraZeneca, el a spus: „Asta este încă în aer. Sentimentul meu general este că, având în vedere relațiile contractuale pe care le avem cu o serie de companii, avem suficient vaccin pentru a ne satisface toate nevoile fără a invoca AstraZeneca. ”

La sfârșitul anului trecut, medicul și Universitatea Oxford au publicat date dintr-un studiu anterior, cu două citiri diferite de eficacitate, ca urmare a unei erori de dozare. Apoi, în martie, mai mult de o duzină de țări au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce rapoartele l-au legat de o tulburare rară de coagulare a sângelui.

Tot în martie, o agenție americană de sănătate a declarat că datele de la companie oferă o imagine incompletă a eficacității sale. Zile mai târziu, AstraZeneca a publicat rezultate care arată o eficiență scăzută, deși încă puternică.

Fauci a spus că „Dacă te uiți la numărul (de doze) pe care îl vom primi, la suma pe care o poți obține de la J&J, de la Novavax de la Moderna dacă contractăm pentru mai mult, este posibil să ne descurcăm cu orice de care avem nevoie, dar nu pot spune cu siguranță. ”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC