Surse: Diana Șoșoacă, George Simion, Claudiu Târziu, amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni

Surse: Diana Șoșoacă, George Simion, Claudiu Târziu, amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii George Simion, Diana Şoşoacă şi Claudiu Târziu au fost amendaţi fiecare cu câte 15,000 de lei pentru că au participat la organizarea protestelor de luni seară din Capitală şi din ţară, conform surselor G4Media.

„Amenzi s-au aplicat mai multor persoane care au contribuit la organizarea protestului, inclusiv celor trei parlamentari, George Simion, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă. Aceştia au fost amendaţi cu câte 15.000 de lei, pentru că au organizat un protest public cu peste 100 de persoane” a informat o sursă din cadrul Jandarmeriei pentru G4Media.

În ultimele zile,mii de oameni au ieșit pe străziîn Bucureşti şi în marile orașe din țară. Protestatarii sunt împotriva obligativității de a purta mască și împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Mai multe persoane au protestat și miercuri seară, în Piața Victoriei, față de restricțiile decise de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus. La fel ca în serile precedente, ei acuză „dictatura medicală” și cer libertate. Au fost, însă, mult mai puțini decât la protestele trecute.George Simion, coliderulAUR, spune căjandarmii i-au intimidat pe oameni.

Protest anti-restricții, miercuri, în București

Manifestanții s-au întâlnit în Piaţa Universităţii, apoi au plecat în marș pe traseul Universitate – Calea Moşilor – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei.

Ei au scandat ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, ”Libertate!” sau ”Demisia”. Majoritatea nu au purtatpasca de protecție corect sau nu au avut-odeloc, iar despre distanțare socială nici nu a putut fi vorba.

Explicația luiGeorge Simionpentru numărul mic de protestatari

CopreședinteleAUR,George Simion, a declarat că sunt mult mai puțini oameni în stradă din cauza forțelor de ordine.

„Intimidările din partea forţelor de ordine. Am fost de dimineaţă la M.A.I. şi ne-am petrecut pe la minister o bună parte din zi, pentru căjandarmii au primit ordin să amendeze, să intimideze, unii, nu-mi dau seama dacă la ordin sau din proprie iniţiativă, au bătut manifestanţi în dube şi i-au dus la secţie. A acţionat un aparat de represiune care la alte proteste ar fi fost condamnat de către presa sistemului”, a declarat Simion, laAntena 3.

El a promis că protestele vor continua până când Guvernul va anula restricțiile și „cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi”.

Lucian Bode, despre proteste: ”Au instigat în permanență, au provocat statul”

Ministrul Afacerilor Interne,Lucian Bode, a precizat, miercuri, că în urmaprotestelor din țară au fost deschise opt dosare penale pentru ultraj, distrugere, furt și nerespectarea regimului armelor.

„Au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provocat statul. Cu toate acestea, forțele de ordine au reacționat așa cum trebuie să acționeze, cu calm, cu profesionalism, dar în același timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii. Să nu uităm că forțele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie. Cu toate acestea, au ales protecția celor care au ales săprotesteze în aceste zile. Le mulțumesc tuturor jandarmilor, polițiștilor, polițiștilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile și au acționat cu profesionalism”, a declaratLucian Bode, potrivit HotNews.ro.

În ceea e privește faptul că parlamentari ai AUR au anunțat că vor veni la sediul MAI, miercuri dimineață pentru discuții,Lucian Bodea precizat: „Acum aflu și eu de la dumneavoastră. Dacă e vorba de parlamentari AUR, înseamnă că au stat degeaba în Parlament toate aceste luni. Aici e MAI, nu e sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea și se oprește să discute cu ministrul. Parlamentarii au obligația să respecte legea. Sigur că prin transparență care ne caracterizează avem obligația să explicăm ce s-a întâmplat la Brăila. Mă surprinde că parlamentarii nu cunosc regulamentul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)