Prospectul vaccinului Vaxzevria, fostul AstraZeneca

Prospectul vaccinului Vaxzevria, fostul AstraZeneca
foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner

Numele vaccinului împotriva covid-19AstraZeneca-Oxforda fost schimbatşi acum se numește”Vaxzevria”, a anunțat agenția medicală suedeză, fiind o modificare aprobată de către Agenţia Euroepană a Medicamentului (EMA).

Vaccinul anti-COVID-19 de laAstraZenecaare un nou nume:Vaxzevria

Serul în sine a rămas neschimbat, însă agenția suedeză consideră că schimbarea de nume este importantă, având în vedere că generează și alte efecte, cum ar fi o nouă etichetare și o nouă împachetare, transmiteThe Brussels Times.

Schimbarea numelui înVaxzevriaa fost aprobată de EMA în 25 martie, în urma unei aplicații depuse de companiaAstraZeneca.

De asemenea, prospectulvaccinuluiVaxzevria, fostulAstraZenecapoate fi consultatAICI

Această modificare intervine în urma multor controverse în centrul cărora se află acest vaccin.

Mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul laboratorului suedezo-britanicAstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asupra persoanelor vaccinate.

Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat, în continuare, utilizarea vaccinului dezvoltat de companiaAstraZeneca.

“Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza. Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de laAstraZeneca.”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Ce esteVaxzevria

Vaxzevria, noua denumire a vaccinuluiAstraZeneca, este un vaccin pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

VaccinulAstraZeneca, denumitVaxzevriala ora actuală, se numără printre cele trei seruri folosite până în prezent în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, celelalte fiind Pfizer-BioNTech și Moderna. În luna aprilie, țara noastră ar putea primi și o primă tranșă de doze de la Johnson & Johnson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`