Explicația lui Valeriu Gheorghiță pentru cozile formate, luni, la centrul de vaccinare la Romexpo: A fost vorba despre o subestimare a numărului de doze (VIDEO)

Explicația lui Valeriu Gheorghiță pentru cozile formate, luni, la centrul de vaccinare la Romexpo: A fost vorba despre o subestimare a numărului de doze (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat, în conferința de presă de marți, că din cauza unei subestimări a numărului de doze de vaccin s-a ajuns la situația în care sute de persoane au așteptat, luni, la centrele de la Romexpo, să primească vaccinul pentru care s-au programat.

Valeriu Gheorghiță, despre cozile formate la centrele de vaccinare de la Romexpo

Întrebat care este explicația pentru cozile enorme formate la centrul din Capitală, Valeriu Gheorghiță a răspuns: ”În condiții normale, în ziua de vineri se transmite necesarul de doze pentru următoarele trei zile – sâmbătă, duminică și luni – către centrele regionale de depozitare. De la nivelul centrelor regionale, se eliberează acest număr de doze pentru cele trei zile. Se pare că a fost vorba despre o subestimare a numărului de doze, așa încât în anumite centre a existat o lispă temporară de câteva ore a dozelor de vaccin. S-a recuperat acest timp, toate persoanele au fost vaccinate, dar, sigur, este o situație pe care nu ne-o dorim, însă, din păcate, se întâmplă asemenea situații la un volum extraordinar de mare de muncă. Cred că pe viitor, oamenii vor fi mult mai atenți când se fac aceste estimări”.

Gheorghiță spune că ”există un reglaj foarte fin pentru că, pe de o parte, coordonatorii centrelor se tem să nu rămână cu doze suplimentare care pot expira, iar, pe de altă parte, nici nu vor să ceară prea puține, tocmai pentru că avem persoanele care sunt deja programate și nu întotdeauna există o concordanță între câte persoane ai programate și câte persoane se prezintă. Există o variabilitate care este greu de acoperit în viața de zi cu zi, dar de cele mai multe ori nu sunt probleme”.

Explicația lui Valeriu Gheorghiță pentru cozile formate, luni, la centrul de vaccinare la Romexpo: A fost vorba despre o subestimare a numărului de doze

Urmăriți B1TV.ro și pe
`