România, pe locul 52 în topul celor mai inovatoare țări: Republica Moldova se află pe o poziție superioară

România, pe locul 52 în topul celor mai inovatoare țări: Republica Moldova se află pe o poziție superioară
Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a publicat topul pentru anul 2012 al celor mai inovatoare state. Pe primele trei locuri se găsesc Elveția, Suedia, Singapore, Finlanda și Regatul Unit al Marii...

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a publicat topul pentru anul 2012 al celor mai inovatoare state. Pe primele trei locuri se găsesc Elveția, Suedia, Singapore, Finlanda și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

România se găsește abia pe locul 52 din 141 de state analizate, fiind întrecută de majoritatea vecinilor noștri: Republica Moldova se situează pe locul 50, Serbia pe 46, Bulgaria pe 43 și Ungaria pe 31. Doar Ucraina are o poziție mai joasă, a 63-a.

Iar cele mai puțin inovatoare state sunt Sudanul, Nigerul, Yemenul, Laosul și Burundi.

Proiectul Indexului Global al Inovației a fost lansat în 2007, cu scopul de a determina măsurătorile și abordările care arată cel mai bine bogăția invoației într-o societate, mergând dincolo de măsurători tradiționale ale inovației, cum ar fi numărul de doctorate date, de articole de cercetare scrise, de centre de cercetare construite etc.

Vezi AICI raportul integral despre cele mai inovatoare țări

Urmăriți B1TV.ro și pe
`