Lucian Bode: Vă asigur că la Secţia 16 voi face ordine. Nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar (VIDEO)

Lucian Bode: Vă asigur că la Secţia 16 voi face ordine. Nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut, luni, o primă reacție după apariția informației că cei doi bărbați agresați, în urmă cu câteva luni, de polițiști de la Secția 16 din Capitală, au murit. „Nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar”, a declarat șeful MAI în cadrul unei conferințe de presă. Bode spune că așteaptă rezultatul verificărilor Corpului de Control la Secția 16 și dă asigurări că va face ordine acolo.

Ce spune Lucian Bode despre decesul bărbaților agresați de polițiștii de la Secția 16 din Capitală

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Lucian Bode a precizat că unul dintre cei doi bărbați care au murit suferea de o boală incurabilă.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acţiune de control la Secţia 16, imediat ce va fi finalizată această acţiune concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut şi eu aceste informaţii. Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar. Şi o să vedeţi, nu vreau să intru în detalii, dar spre exemplu ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetăţean, suferea de o boală incurabilă. Şi nu vreau să intru în alte detalii, familia a comunicat aceste lucruri şi nu doreşte să facă alte comentarii, ceea ce cred că şi pe noi trebuie să ne determine să le respectăm această dorinţă. Până la urmă, se poate prezenta public cauza decesului, evident, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la Secţia 16 voi face ordine. Aştept rezultatul verificărilor Corpului de Control”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode: Vă asigur că la Secţia 16 voi face ordine. Nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar

Unul dintre bărbații agresați de polițiști de la Secția 16 în luna septembrie, a fost găsit mort în locuința unui cunoscut, informează Știrile Pro Tv. Asta după ce celălalt bărbat și-a pierdut viața în urmă cu câteva săptămâni.

Trei agenți de la Secția 16 au fost arestați preventiv

În acest caz a fost deschis un dosar de tortură și lipsire de libertate în mod ilegal, iar nouă polițiști sunt umăriți penal în acest caz.

Față de trei dintre agenți a fost luatămăsura arestării preventivepentru 30 de zile, pentru alți trei polițiști a fost dispusă măsura controlului judiciar vreme de 60 de zile, în timp ce pentru un alt polițișt nu a fost luată nicio măsură preventivă.

”Fapta s-a petrecut în septembrie 2020. Au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reține pe optdin cei nouăsuspecți, având în vedere acuzațiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de polițist. Va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie și 1% din ceea ce s-a spus în spațiul public este adevărat, acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist”, spunea ministrul Lucian Bode în urmă cu câteva săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`