România, învinsă de Germania, scor 0-1, în meciul din preliminariile CM 2022

România, învinsă de Germania, scor 0-1, în meciul din preliminariile CM 2022
Mirel Rădoi / Foto: FRF

România a fost învinsă duminică de Germania, scor 0-1, în meciul din a doua etapă din preliminariile CM 2022 din Qatar. Este cel de al doilea meci pentru „tricolori” în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, care va avea loc în Qatar.

Prima mare ocazie a Germaniei a fost în minutul 9, când Havertz a rămas singur cu portarul Florin Niță.

Golul Germaniei a fost marcat în minutul 16, prin Gnabry.

România s-a impus cu emoții contra Macedoniei de Nord în prima rundă, scor 3-2, în timp ce nemții au dat de pământ cu Islanda, scor 3-0. Disputa de duminică seară a avut loc pe Arena Națională.

Palmaresul meciurilor Romania – Germania

Contra Germaniei va fi al 715-lea meci din istoria echipei noastre naționale. Bilanțul la zi este: 317 victorii, 183 egaluri, 214 înfrângeri, 1177-913 golaveraj. Până acum, contra nemţilor, am jucat de 13 ori. Tricolorii, doar două victorii într-o istorie fotbalistică de aproape un secol.

În meciuri directe situația se prezintă astfel: 13 jocuri, 2 victorii România, 8 Germania, 3 egaluri, golaveraj 18-38.

Rădoi: „Romania vrea să creeze probleme Germaniei”

Rădoi a părut încrezător la conferința de presă: „Germania îşi impune semifinale sau finale de Cupe Mondiale sau Campionate Europene. Pentru ei aceste meciuri par amicale înainte de un turneu final… Dar noi sperăm ca mâine (n.r. duminică) să avem curaj să creăm probleme Germaniei.

Pentru că şi Germania are probleme în organizarea defensivă, lasă spaţii. Important e ca noi să speculăm acele spaţii. Cu siguranţă România va fi mai mult decât un sparring-partner„, a declarat Rădoi.

Christoph Daum e fanul lui Ianis Hagi

Christoph Daum, fost selecționer al României, a vorbit despre Ianis Hagi, în perspectiva partidei pe care tricolorii o vor juca în această seară (21:45), contra Germaniei, în etapa a doua a Grupei J din preliminarii CM din Qatar.

Daum și-a manifestat surprinderea după ce a observat că Ianis nu este titular meci de meci la gruparea din Glasgow.

Este un jucător foarte talentat. Câteodată urmăresc meciurile celor de la Glasgow Rangers, iar el nu face parte din primii 11, iar eu nu înțeleg de ce? Că Glasgow nu e Manchester City, de exemplu…

Și nu mai înțeleg cum se antrenează și cum dezvoltă performanță, în condițiile în care nu face parte mereu din primii 11. Desigur, acceptăm alegerile lui Gerrard, însă cu toții știm că Ianis este un jucător excelent și foarte talentat„, a spus Daum, pentru Playsport.ro.

Romania – Germania LIVE VIDEO Pro TV, 21.45. Echipele probabile:

  • România: Niță – Mogoș, Chiricheș, Burcă, Camora – R. Marin, Cicâldău – Stanciu – Man, Pușcaș, Mihăilă
  • Germania: Neuer – Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Havertz, Gnabry, Sane
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`