Cristian Tudor Popescu: Protestul de metrou s-a asemănat cu Mineriadele. Își folosesc forța pentru a-i lovi pe bucureștenii

Cristian Tudor Popescu: Protestul de metrou s-a asemănat cu Mineriadele. Își folosesc forța pentru a-i lovi pe bucureștenii
Captură Video - Digi24

Cristian Tudor Popescu a asemănat protestul de vineri de la metrou cu Mineriadele, când minerii au atentat la viața bucureștenilor. Jurnalistulspune că locuitorii Capitalei au fost nevoiți să îndurecondiții de transport mizerabile, în plină pandemie, punându-și astfel viața în pericol.

„Cei care au întreprins această acțiune teroristă s-au baricadat acolo în subteran fără nicio măsură de protecție – mască, distanță, cântau foarte încântați, băteau din palme, ceea ce firește înseamnă un număr de infectări și de transmisii ale virusului, că ei au ieșit și se duc să infecteze oameni.

Cei care au fost siliți de blocarea totală a metroului să ia mijloacele de transport în comun și să se înghesuie în ele, chiar oameni de bună intenție, fiind mult mai greu să păstreze aceste măsuri în condițiile astea. Capitala, și așa unul dintre cele mai poluate orașe din lume, acum astăzi a fost super poluat de mașinile bară la bară, care au mers cu a-ntâia și cu a doua toată ziua”, a spus gazetarul la digi24.

Cristian Tudor Popescu spune că n-a fost vorba de o grevă, ci de o demonstrație de forță

„Grevă spuneați? Care grevă? S-au dus și au ocupat liniile de metrou ca să poată să negocieze de pe poziție de forță. Înainte de asta n-au negociat nimic. S-au rugat de ei autoritățile toată noaptea. «Haideți să negociem, să vedem ce vreți». Nu au susținut niște negocieri care să fi durat niște zile, o săptămână…domne nu ne-am înțeles și în disperare de cauză ocupăm fabrica. Nu! S-au dus direct ca să negocieze, să șantajeze, să amenințe de pe poziții de forță. Dacă nu ne garantați că nu concediați pe nimeni și nu ne scădeți salariile, nu ieșim de aici. Nici vorbă de grevă. O grevă se face după negocieri.

Acești inși de la metrou reprezintă o rezervă strategică a regimului comunist, că Metrorex vine de dinainte de ’89, care poate fi aruncată împotriva populației civile, cum au fost și minerii în Mineriadele din anii ’90. Acum își folosesc forța cu care au fost înzestrați, privilegiile, pentru a lovi în bucureșteni”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`