Ministrul Cătălin Drulă: Câteva zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureștean. Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge! (VIDEO)

Ministrul Cătălin Drulă: Câteva zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureștean. Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge! (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut scuze bucureștenilor pentru situația de la metrou. Într-o conferință de presă susținută vineri după-amiază, Drulă a spus că liderul sindical, Ion Rădoi ”a decis că bucureștenii nu contează și singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează”.

Cătălin Drulă:Le cer scuze bucureștenilor pentru că au trecut prin acest eveniment neplăcut

”Le cer scuze bucureștenilor pentru că au trecut prin acest eveniment neplăcut, dar aș vrea, în același timp, să le cer scuze pentru că câteva zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureștean, o mafie. Cât sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Este vorba despre o grupare care se comportă mafiot și când interesele-i sunt atinse recurge la șantaj.

Liderul de cartel, Ion Rădoi, a decis că bucureștenii nu contează și singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează.

Îi spun: «Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!»

Este inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, ca șinele să fie ocupate, comițând astfel multiple infracțiuni pe care le-am trecut într-o plângere penală pe care am înaintat-o DNA.

Cele mai grave sunt zădărnicirea combaterii bolilor: oamenii au trebuit să se înghesuie din cauza unor mafioți, astăzi, în mijloacele de transport în comun, au întârziat învățătoare la școli, ați dat un oraș peste cap. Mai adaug abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj”, a declarat ministrul Transporturilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Drulă:Fiecare minut de întârziere înseamnă creșterea riscului ca bucureștenii să se îmbolnăvească

Cătălin Drulă a mai spus că Metrorex evaluează încă pagubele produse de protestul spontan al sindicaliștilor, pagube care, potrivit primelor estimări, ar fi de ordinul milioanelor de lei. Totodată, Drulă a atras atenția asupra faptului că orice minut în care metroul bucureștean nu circulă aduce un pericol sporit de infectare cu coronavirus pentru locuitorii Capitalei, care sunt nevoiți să se înghesuie în mijloacele de transport în comun de suprafață.

”În paralel, compania Metrorex evaluează pagubele, și vă spun că se ridică la milioane de lei, cifra este încă în curs de finalizare pentru ziua de astăzi, și se va îndrepta împotriva celor responsabili pentru a recupera acești bani.

Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent, din nou. Fiecare minut de întârziere înseamnă creșterea riscului ca bucureștenii să se îmbolnăvească în mijloacele de transport supraaglomerate. Le cer celor implicați și poate mulți dintre ei manipulați să nu mai persiste în această acțiune și să se oprească din încălcarea legii, iar autoritățile care veghează la respectarea ordinii publice trebuie să-și facă datoria”, a mai spus Drulă.

Drulă: Protestul de la metrou esteo acțiune ilegală pe absolut toate planurile

Totodată, oficialul guvernamental a dezmințit informațiile potrivit cărora au fost concediați mai mulți angajați și a subliniat că miza protestului de vineri are legătură cu ”banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale”.

”Apropo de o acuzație lansată de domnul Rădoi, de acoliții săi, o minciună: n-a fost nimeni concediat de la metrou. Cine spune asta minte cu o nerușinare penală. Sunt zece oameni care și-au înaintat dosarul de pensionare și care au ieșit la pensie. De asemenea, niciun salariu nu a fost redus în acest moment. De fapt, altele sunt mizele acestei acțiuni. (…) Mizele sunt cele identificate de Corpul de control al Ministerului: cartelul, controlul oneros asupra companiei și asupra proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a acestor spații ocupate fără drept și miza celor care au organizat această acțiune ilegală este exact aceasta, banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale”, a mai spus Cătălin Drulă.

Drulă a subliniat că ceea ce s-a întâmplat vineri la metrou este ”o acțiune ilegală pe absolut toate planurile”. ”Nu este acțiune sindicală, nu este grevă declarată, Legea 55 nu permite organizarea pe timp de pandemie”, a mai precizat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`