MAI: Se va reînființa Poliția Rurală, deoarece s-a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni la sat

MAI: Se va reînființa Poliția Rurală, deoarece s-a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni la sat
Foto: mai.gov.ro

Poliția Rurală, desființată în octombire 2011, va fi reînființată începând din septembrie, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa.  Acesta, împreună cu chestorul Petre Tobă, șeful Poliției Române, a arătat că după desființarea posturilor acestora a crescut cu șase procente infracționalitatea în mediul rural.

“Se va reînfiinţa funcţia de şef de post şi vor fi detaşaţi poliţişti în comune. Aceştia vor patrula prin sate. Vor avea atribuţii judiciare şi de Poliţie Rutieră”, a declarat chestorul Petre Tobă, confrom Evenimentul Zilei.

Acesta a mai explicat că numărul infracțiunilor de la nivel național a scăzut, însă s-a observat un proces invers în mediul rural, unde s-a înregistrat o creștere de șase la sută la nivel național.

Ca urmare, începând cu prima zi a lunii viitoare, se vor reînființa 2784 de posturi de poliție. În general, vor fi câte trei polițiști la un post, dar în comunele cu mai multe sate va crește și numărul acestora.

Ministrul de Interne a arătat că desființarea posturilor costurile alocate poliției rurale vor scădea, reproșând în același timp fostei conduceri a ministerului că desființarea Politiei Rurale a crescut costurile și a scăzut eficiența.

„Am făcut o analiză şi am constatat că vor scădea costurile alocate pentru Poliţia Rurală. După desfiinţarea acestor posturi, au crescut costurile dar nu a fost eficienţă. Realitatea mi-a dovedit că infracţiunile au crescut în mediul rural şi au crescut costurile”, a declarat oficialul MAI.

Polițiștii de la post vor răspunde de satele în care cunosc comunitatea, iar pe drumurile dintre comune vor patrula oameni de la posturile din ambele localități, a explicat și secretarul de stat Nicolae Căbulea.

Ministrul Duşa a declarat că decizia de reînfiinţare a posturilor a fost luată după consultarea cu poliţiştii din judeţe şi cu preşedinţii de consilii judeţene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`