Lucian Bode: Pentru operatorii economici care încalcă restricțiile se va închide sediul principal sau secundar pentru 15 sau 30 de zile (VIDEO)

Lucian Bode: Pentru operatorii economici care încalcă restricțiile se va închide sediul principal sau secundar pentru 15 sau 30 de zile (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat joi seară, la finalul ședinței de Guvern, măsurile care vor fi luate în cazul localurilor care încalcă restricțiile stabilite pentru a limita răspândirea coronavirusului. Concret, este vorba despreun proiect de modificare a Legii 55/2020 în sensul suspendării activitățiioperatorilor economici care continuă să funcţioneze în ciuda restricțiilor.

Ce sancțiuni vor primi patronii localurilor care continuă să încalce legea în ciuda restricțiilor

„În condițiile în care, din motive pe care nu le cunosc, Parlamentul nu ia în discuție amendamentele pe care noi le-am propus la Legea 55/2020, Guvernul a adoptat în prima lectură un proiect de modificare și completare a Legii 55 privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de coronavirus.

Acum, legea prevede sancțiunea contravențională a amenzii în cazul nerespectării de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor stabilite (…). Întrucât în practică s-a constatat că anumiți operatori economici, reduși numeric, dar vizibili, au continuat să încalce pevederile legale, am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat.

Considerăm necesară instituirea și a unei sancțiuni contravenționale suplimentare. Opinăm că aplicarea sancțiunii contravenționalea închiderii pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar este o măsură adecvată.

Aplicarea acestei sancțiuni se va materializa prin afișarea în prima fază în sediul principal a anunțului că activitatea este suspendată.

Dacă acestea continuă să își desfășoare activitatea, se va aplica sigiliu. Îndepărtarea sigiliilor poate fi faptă penală.

Vom stabili și instituțiile chemate să aplice aceste prevederi.

Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste reglementări să fie publicate în Monitorul Oficial și să poată fi aplicate, pentru a limita la minimum posibil răspândirea pandemiei”, a explicat Lucian Bode.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani