Prefectul Capitalei, despre localurile care nu respectă măsurile sanitare: „Încasările de la o masă le ajung să plătească amenzile”

Prefectul Capitalei, despre localurile care nu respectă măsurile sanitare: „Încasările de la o masă le ajung să plătească amenzile”
Sursa Foto: Inquam/ Octav Ganea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat, la Digi 24, căcei mai mulți dintre proprietarii teraselor care nu respectă măsurile anti-Covid-19 impuse de autorități își fac „un calcul economic”, preferândsă plătească amenzile decât să țină afacerea închisă.

„Maximul amenzii pe care poliția o dă este de 10.000 de lei, iar dacă o plătești în 15 zile, se reduce la 5.000 de lei. Apoi un calcul economic foarte simplu din partea oricărui comerciant duce la concluzia că mai bine ține terasa deschisă și plătește în fiecare zi câte o amendă, pentru că își permite”, a declarat prefectul Bucureștiului.

Alin Stoica a spus că nu consideră că o amendă mai marear ajuta și că singura soluție ar fi introducerea unor noi sancțiuni, precum închiderea localurilor respective.

„Am avut o discuție și cu Ministerul Sănătății și am găsit câteva pârghii legale pe care vrem să le aplicăm în următoarele zile și astfel să suspendăm activitatea comercianților care nu respectă normele sanitare și care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică”, a mai afirmat prefectul Capitalei, la Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`