Simularea examenului de Bacalaureat a continuat, marți, cu proba obligatorie a profilului: Istorie pentru profilul uman și Matematică pentru elevii de la real. Amintim că rezultatele nu se afișează și nu sunt făcute publice. De asemenea, elevii nu le pot contesta, ele fiind folosite doar pentru discuții la clasă. 78 de licee din 1.577 nu participă la simulare deoarece sunt în zone carantinate. Aici, simulările pentru BAC și Evaluarea Națională vor putea fi reprogramate oricând până pe data de 15 mai.
Subiectele de la simularea probei de Istorie a examenului de Bacalaureat pot fi citite AICI. Baremul de evaluare și notare poate fi consultat AICI.
La primul subiect, elevii au trebuit să răspundă la șapte întrebări pe baza a două texte. Unul este un fragment din cartea „Stalin și Hrușciov: URSS, 1924-1964”, scrisă de Michael Lynch, iar al doilea este un text din volumul „Italia: liberalism și fascism, 1870-1945”, semnat Mark Robson. La al doilea subiect, elevii au primit alte șase întrebări pornind de la un fragment din cartea „O istorie sinceră a poporului român”, scrisă de istoricul Florin Constantiniu. La ultimul subiect, elevii de la profilul uman au avut de elaborat un eseu despre constituirea statului român modern în secolele al XVIII-lea – al XIX-lea.
Baremul a fost publicat de Ministerul Educației, pe site, după ora 15.00.
Simularea Bacalaureatului a început, luni, cu proba de Limba și literatura română.Elevii de la uman și real au avut aceleași subiecte. La primul au avut un fragment al lui Jean Bart despre Ion Creangă, la al doilea un fragment din piesa „Conu Leonida față cu reacțiunea”, a lui Ion Luca Caragiale, iar la ultimul subiect elevii au trebuit să prezinte particularitățile unui text al lui Ioan Slavici, respectiv particularitățile unui personaj, tot dintr-un text al lui Slavici.
112.153 de elevi au susținut simularea probei scrise la Limba și literatura română. Dintre aceștia, cinci au fost scoși din examen „din cauza unor tentative de fraudă”.
Ministerul Educației a anunțat calendarul examenului de Bacalaureat din acest an, ministrul Sorin Cîmpeanu insistând că probele trebuie să se dea cu prezența fizică a elevilor în clase.