Probele arată o legătură între pierderea auzului și COVID-19, spun cercetătorii britanici. Țiuitul și vertijul, printre simptome

Probele arată o legătură între pierderea auzului și COVID-19, spun cercetătorii britanici. Țiuitul și vertijul, printre simptome
Foto: pixabay.com

Pierderea auzului și alte probleme auditive sunt asociate cu boala COVID-19, arată o revizuire sistematică de probe condusă de oamenii de știință de la Univeristatea din Manchester și Centrul de Cercetări Biomedicale din Manchester (BRC).

Potrivit cercetătorilor britanici, probele arată o legătură între pierderea auzului și COVID-19

Doi cercetători au găsit 56 de studii care au identificat o legătură între infecția cu SARS-CoV-2 și problemele auditive și vestibulare. Aceștia au reunit date din 24 de studii pentru a estima că prevalența pierderii auzului a fost de 7,6%, prevalența țiuitului de 14,8%, respectiv a vertijului de 7,2%. Rezultatele au fost publicate în International Journal of Audiology.

Analiza are la bază în primul rând chestionare sau dosare medicale, nu neapărat teste auditive fiabile din punct de vedere științific. Studiul a fost finanțat de BRC.

„Există o nevoie urgentă de un studiu clinic și de diagnostic derulat cu atenție pentru a înțelege efectele pe termen lung ale COVID-19 asupra sistemului auditiv”, a declarat Kevin Munro, profesor de audiologie la Universitatea din Manchester.

„Este, de asemenea, bine cunoscut faptul că viruși precum rujeola, oreionul și meningita pot cauza pierderea auzului; mai puțin înțelese sunt efectele auditive ale virusului SARS-CoV-2”, spune specialistul.

„Deși această revizuire oferă dovezi suplimentare pentru o asociere, studiile analizate de noi erau de o calitate variată, așa că e nevoie de mai multă muncă”, a subliniat Kevin Munro.

În prezent, Kevin Munro conduce o cercetare britanică începută acum un an de zile pentru a investiga posibilul impact al COVID-19 asupra auzului persoanelor care au fost tratate în spital pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Un studiu recent a sugerat că peste 13% dintre pacienții externați au raportat o schimbare la nivelul auzului.

„Deși probele sunt de o calitate variată, sunt efectuate tot mai multe studii, deci baza de probe este în creștere”, a afirmat și Ibrahim Almufarrij, care a explicat că este nevoie de o analiză comparativă între cazurile de COVID-19 și pacienții internați în spitale cu alte afecțiuni.

La nivel global, numărul cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 a trecut de 124,3 milioane. În rândul persoanelor depistate cu noul coronavirus au fost înregistrate circa 2,73 milioane de decese. Mai bine de 100 de milioane de oameni s-au vindecat, arată datele centralizate marți de Worldometer.

Cel mai recent bilanț arată că de la debutul pandemiei,pe teritoriul României, au fost confirmate 900.858 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de808.754 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce22.268 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI