Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune

Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat la Realitatea Plus, căşcolile ar trebui să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”.

El a spus că mulți părinți nu își doresc testarea elevilor, considerând testele invazive.

”În primul rând, nu este personal medical pentru administrarea acestor teste în școli. În plus, unii părinți consideră că sunt invazive. Soluția ar fi utilizarea unor teste non-invazive.

Avem o lună de când se utilizează aceste teste și avem doar 19.000 de teste utilizate. E foarte puțin. Am avut discuții cu ministrul Sănătății pe această temă și sunt convins că există o concentrare pe această temă. Diferența de teste poate fi ultilizată pentru administrarea adulților, aceste teste nu trebuie să se piardă”, a spus el.

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`