CORONAVIRUS | Toate unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu trec în online

CORONAVIRUS | Toate unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu trec în online
foto: Pixabay

Începând de marţi, unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu trec la predarea în sistem online, după ce rata de infectare în oraş a ajuns la 6,27 la mie.

Cu toate acestea, simularea examenului de bacalaurat va avea loc cu prezenţa fizică a elevilor.

„În zilele de 23.03.2021 şi 24.03.2021, este permisă participarea elevilor la simularea pentru examenele naţionale de bacalaureat 2021 organizate la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Giurgiu, în conformitate cu adresa nr.118382/21.03.2021 a Comandantului Acţiunii – domnul Secretar de Stat Raed Arafat – Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a informat Prefectura Giurgiu.

DSP analizează dacă se impune carantinarea localităţii, scrie News.ro.

Elevii din localitățile carantinate pot participa la simulările pentru examene

Elevii din localitățile aflate în carantină vor putea participa la simulările pentru examenele naționale, a decis duminică seară Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31.03.2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenle naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate. Prezenta adresă va fi comunicată de către toate centrele județene / al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției, către autoritățile publice la nivelul zonelor carantinate”, se arată în decizia CNCCI.

Decizia a fost comentată și de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a declarat că apreciază „maxim” înțelegerea lui Raed Arafat, șeful DSU, „cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale”.

„În calitate de ministru al Educației, apreciez maxim înțelegerea doctorului Raed Arafat – Comandantul Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale!”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Educație Privată.

Sorin Cîmpeanu: Orele remediale nu se mai pot derula în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori

Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi, în emisiunea „Actualitatea cu Tudor Mușat” despre cu se desfășoară programul de recuperare a materiei pierdute din cauza învățământului online, abia demarat.

Ministrul Educației a explicat că orele remediale au fost anulate deja în localitățile în care rata de infecare cu COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori, pentru că este necesar ca aceastea să aibă loc în sălile de clasă, ceea ce nu mai este posibil.

„Orele de recuperare au început. Am lăsat deschis procesul pentru orele remediale. Aveam un număr de78.000 de înscriși din învățământul primar plus 62.000 din învățământul gimnazial și 90,000 din învățământul liceal . Din păcate, aceste ore remediale, conform regulamentarilor trebuie sa se deruleze față în față în localitățile în care rata de infectare de 6 la mie a fost depășită, nu mai este posibilă prezenta fizică în scoli și atunci o mare problemă este că acest proces de recuperare abia demarat nu se mai poate realiza…Este un moment deosebit de dificil. Procesul de învățământ va continua online: Fiecare cadru didactic va face ceea se poate mai bine în online. Evaluări, testări, ore remediale nu pot fi făcute online, doar cu prezență fizică. Pierderi vor fi…Cele mai multe au fost generate de faptul că accesul a fost dificil la internet, la tehnologie. Nu ai cum să recuperezi în online ce ai pierdut în online”, a mai spus ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban
20:45 - Marian Rasaliu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că o susține pe Lasconi în turul 2 al prezidențialelor: „PSD este un partid 100%, eminamente, îndreptat înspre valorile europene” (VIDEO)
20:35 - Ce se întâmplă cu participarea lui Călin Georgescu în cursa prezidențială. Ce ar putea CCR să decidă
20:16 - SIE: România a devenit o prioritate a acțiunilor ostile ale Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și sabotaje
20:06 - Provocarea „Superman” face noi victime. Cinci copii au ajuns la spital, în județul Mureș
20:04 - Reacția șefului NATO după ce Călin Georgescu a spus că va „evalua” scutul de la Deveselu
20:01 - Vlad Nistor, după ce serviciile secrete au declasificat datele despre Călin Georgescu: “Informațiile acestea sunt năucitoare. Este un atac la securitatea noastră națională” (VIDEO)
19:43 - Cum se reflectă criza politică în economie. Boloș: Băncile nu mai împrumută Guvernul. E o perioadă destul de incertă