Ford B-Max obține cinci stele, punctajul maxim la testele Euro NCAP

Foto: Euro NCAP

Ford B-Max, primul automobil care nu dispune de un montant B fix, a obținut punctajul maxim la testele de siguranță EuroNcap, adică cinci stele. Alături de automobilul produs la Craiova, au primit punctaj maxim Volvo V40, Audi A3, Kia Ceed și Renault Clio. Noul Isuzu D-Max a fost și el testat și a primit patru stele, considerat o îmbunătățire considerabilă față de precedentul model încercat în 2008.

Revenind la Ford B-Max, trebuie precizat că, în ciuda faptului că nu dispune de un montant B fix, el a reușit să obțină cinci stele la testele de siguranță. Pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecție în cazul coliziunilor laterale, Ford a încorporat o structură în uși pentru a forma o protecție centrală atunci când ușile sunt închise.

Testele EuroNCAP au relevat faptul că siguranța nu este compromisă în cazul automobilului produs în România. Scorul lui B-Max a fost de 92% pentru protecțiapasagerilor adulți, 84% ocupanților copii și de 67% în cazul pietonilor. De asemenea, la capitolul sisteme de siguranță B-Max a obținut un scor de 71%. Mini MPV-ul oferă de asemenea Active City Safety, un sistem care ajută șoferul să obțină maximum de eficiență în cazul frânării în situații de urgență.

Lista automobilelor care au obținut cinci stele la testele Euro NCAP este completată de Renault Clio, Kia Ceed și Audi A3. Față de predecesorii lor, hatchback-urile oferă îmbunătățiri considerabile la nivelul protecției pasagerilor și alte îmbunătățiri notabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`