Agenţia Europeană pentru Medicamente a decis: Vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca poate continua. Beneficiile sunt mai mari decât riscurile (VIDEO)

Agenţia Europeană pentru Medicamente a decis: Vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca poate continua. Beneficiile sunt mai mari decât riscurile (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio

Vaccinarea împotriva COVID cu vaccinul produs de AstraZeneca va continua, a decis joi Agenţia Europeană pentru Medicamente. Autoritatea a decis căvaccinarea cu AstraZeneca este sigură.Beneficiile sunt mai mari decât riscurile, transmite EMA.

„Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge,dar nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin”, a declarat șefa EMA, Emer Cooke.

Agenția va continua să studieze posibile legături între rarele evenimente trombotice și vaccin șiva actualiza ghidul pentru a include o explicație cu privire la potențialul risc.

Deciziavine după cezeci de cazuri de tromboze au fost semnalate la persoane vaccinate şi după ce numeroase ţări europene au decis suspendarea administrării acestui vaccin din cauza îngrijorării provocate.

Comitetul de evaluare a riscurilor privind produsele farmaceutice din cadrul EMA, PRAC, şi-a prezentat concluziile, în urma analizei de siguranţă a vaccinului produs de compania anglo-suedeză.

Scandalul reacțiilor adverse apărute după vaccinare cu AstraZeneca a dus la suspendarea imunizării cu acest tipîn 15 țări

15 țări din Uniunea Europeană au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, în așteptarea verdictului Agenției Medicamentului. Este vorba despre Germania, Franța, Spania, Slovenia, Cipru, Portugalia, Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Letonia și Suedia. Au luat această decizie după apariția de efecte secundare grave, majoritatea cazuri de embolie.

La 5 milioane de doze administrate în Uniune, au fost raportate oficial 30 de asemenea reacții. Niciun deces nu a fost dovedit că ar avea legătură cu serul AstraZeneca, deși au existat suspiciuni în câteva țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`