Stelian Ion: Secția specială, un instrument croit de la bun început pentru intimidarea unor magistrați / Parlamentul a suferit ca imagine din pricina folosirii imunității ca paravan, sper să nu fie cazul magistraților (VIDEO)

Stelian Ion: Secția specială, un instrument croit de la bun început pentru intimidarea unor magistrați / Parlamentul a suferit ca imagine din pricina folosirii imunității ca paravan, sper să nu fie cazul magistraților (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/George Calin

Stelian Ion, ministrul Justiției, susține că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost croită de la bun început „pentru intimidarea unor magistrați” și „pentru acoperirea altor zone”. El a vorbit și despre amendamentul adus proiectului în Comisia juridică a Camerei Deputaților, care l-a avizat pozitiv și care a adoptat prevederea potrivit căreia procurorii și judecătorii vor putea fi trimiși în judecată doar cu încuviințarea Consiliului Superior al Magistraturii, și spune că de-a lungul timpului Parlamentul a avut „foarte mult de suferit ca imagine din pricina folosirii imunității ca paravan”, și speră că nu va fi și cazul magistraților.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Stelian Ion, ministrul Justiției, despre desființarea Secției speciale

„Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în Parlament. Parlamentul și politicienii au avut de-a lungul timpului foarte mult de suferit ca imagine din pricina folosirii imunității ca paravan. Lucrul acesta sper eu să nu se întâmple în cazul magistraților, însă ce avem acum, avem o respectare a angajamentelor pe care ni le-am asumat și în plan politic. Am fost aleși inclusiv pentru aceasta, pentru că n-am ascuns niciodată că intenționăm să desființăm Secția specială, un instrument croit de la bun început pentru intimidarea unor magistrați, croit de la bun început pentru acoperirea altor zone. Pentru că ați văzut foarte în anii în care și-a desfășurat activitatea, această Secție nu a reușit să facă decât punctual câteva chestiuni pe care și le propusese, însă e o Secție total ineficientă”, a declarat Stelian Ion, joi la Parlament.

Întrebat cum vede faptul că la discuțiile de joi din Comisia Juridică nu au luat parte și membrii CSM, ministrul Justiției a răspuns: „Mi-ar fi plăcut mult să fie prezenți. Au fost la începutul ședinței, dar din cauza vacaarmului, se începuseră vociferări, unii parlamentari așa au înțeles să se comporte în ședință, și au considerat președintele CSM și doamna președintă a Înaltei Curți că nu este cazul să mai rămână într-o astfel de atmosferă. Este o chestiune pe care o veți regăsi în avizul dat de CSM – a fost un aviz negativ – care a spus că ar trebui anumite garanții. Am precizat în acea ședință că din punctul meu de vedere, din punctul de vedere al Guvernului, nu sunt necesare aceste garanții, însă Parlamentul a oferit o parte a garanțiilor solicitate. Aș zice o mică parte față de ceea ce era inițial în proiect”.

„Nu este proiectul unei anumite persoane. Este proiectul Guvernului. Mă refer la varianta inițială a proiectului, care prevedea și o încuviințare, un aviz, la punerea în mișcare a urmăririi penale, a acțiunii penale, și lucrul acesta era deja prea mult, însă așa cum am spus, la jumătate de drum, pe baza acestor negocieri, s-a ajuns la această variantă, care permite deblocarea proiectului de desființare a proiectului de desființare”, a adăugat Stelian Ion.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`