Surse: Cine este directoarea din Ministerul Sănătății care a lăsat neplătit personalul medical din centrele de vaccinare, după ce a uitat să trimită o hârtie către Finanțe

Surse: Cine este directoarea din Ministerul Sănătății care a lăsat neplătit personalul medical din centrele de vaccinare, după ce a uitat să trimită o hârtie către Finanțe
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Persoana responsabilă pentru neplata personalului medical din centrele de vaccinare publică ar fi Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, potrivit surselor citate de hotnews.ro. Aceasta ar fi omis să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țară. Așa s-a ajuns în situația în care medicii nu au primit în ultimele două luni remunerația.

Cine este persoana responsabilă pentru întârzierea plăților către medicii din centrele de vaccinare

Amalia Șerban lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său. Potrivit surselor HotNews.ro, este o apropiată a lui Alexandru Rafila, actual deputat PSD.

Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spunea ieri că a primit ieri solicitarea și a început încă din aceeași zi să vireze o parte din bani, iar restul ar urma să fie virați astăzi.

Vlad Voiculescu, în centrul unor noi controverse

Ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu, a fost în centrul unor noi controverse, după ce medicii din centrele de vaccinare nu și-au obținut plățile de două luni. Premierul Florin Cîțu a declarat marți că plățile au întârziat neprmis de mult.

„Am cerut ieri domnului Gheorghiţă o informare pe această temă, a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a spus că se va face plata în următoarele zile. E adevărat că a întârziat nepermis de mult”, a declarat Florin Cîţu, marţi, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dolj.

Premierul a răspuns astfel, întrebat de presă, dacă va interveni ca urmare a situaţiei apărute la nivel naţional prin faptul că mai mulţi medici şi asistente au avertizat că nu se vor mai prezenta în centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la 1 aprilie, întrucât nu au fost plătiţi pentru aceste servicii de către Ministerul Sănătăţii.

Critici dure la adresa ministruluiVlad Voiculescuau fost lansate și de președintele CJ Cluj, Alin Tișe:

„Am solicitat azi, 16 martie, domnului ministru al Sănătăţii efectuarea de urgenţă a plăţii pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 pe teritoriul judeţului Cluj. (…) Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plăţii personalului medico-sanitar şi a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul judeţului Cluj şi care au fost amplasate în alte locaţii decât cele situate în incinta unităţilor sanitare. Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remuneraţia cuvenită”, a declarat și președintele CJ Cluj, Alin Tişe, într-un comunicat de presă remis marţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`