Crește numărul județelor roșii: Timiș și Ilfov, lideri detașați

Crește numărul județelor roșii: Timiș și Ilfov, lideri detașați
Foto: Pixabay.com

Numărul județelor României în scenariul roșu continuă să crească. În prezent, în total sunt 9 zone cu rata de infectare peste 3.00. Timiș este lider, urmat de Ilfov și București.

Rata de infectare în județul Timiș a ajuns la 5.84, în Ilfov la 5.35, iar în București, la 4.49.

Datele COVID-19 în România, la zi

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, în raportarea de miercuri, că în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 6.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.983 de teste RT-PCR și 11.858 de teste rapide antigenice. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.169 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, 1.266 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la ATI. Alți 89 de pacienți infectați au murit de marți până miercuri.

874.985 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate până acum, pe teritoriul României, de la începutul crizei sanitare și până în prezent. Din totalul pacienților testați pozitiv, 790.813 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 21.787. Asta în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, și-au pierdut viața 45 de bărbați și 44 de femei, care erau internați în unități medicale din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`